ΤΟΠΙΚΑ

Γιάννης Κίτσιος: O φόρος στο κρασί ενισχύει το λαθρεμπόριο

γιάννης-κίτσιος-o-φόρος-στο-κρασί-ενισχ-729936

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου τόνισε ότι είναι πλήγμα για τα οινοποιεία

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε για τη μη κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» Γιάννης Κίτσιος, ο οποίος επισήμανε ότι «όπου μπαίνει φόρος, δυναμώνει και το λαθρεμπόριο».

Με δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης της δημόσιας τοιχογραφίας στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στη Νέα Αγχίαλο, ο κ. Κίτσιος εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των οινοποιείων της χώρας υπό τις υπάρχουσες συνθήκες κάτω από τη «δαμόκλειο σπάθη» του ειδικού φόρου.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη η υπόσχεση της Κυβέρνησης, με τον κ. Κίτσιο να επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι εάν δεν καταργηθεί ο φόρος στο κρασί, διαγράφεται δυσοίωνο το μέλλον για τα οινοποιεία όλης της χώρας. «Το θέμα είναι ότι περιμένουμε ότι θα καταργηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως μας υποσχέθηκαν και ο καινούργιος υπουργός και ο υφυπουργός ο κ. Κόκκαλης. Πάντως, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον φόρο στο κρασί» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου.

Παράλληλα ο κ. Κίτσιος κατέστησε σαφές ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ δυσάρεστες. «Ολα τα νόμιμα οινοποιεία θα κλείσουν. Δεν υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται λόγω του φόρου, που ήδη κρίθηκε παράνομος από το Δικαστήριο, τώρα περιμένουμε την απόφαση της Κυβέρνησης».

Κλείνοντας, ο κ. Κίτσιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «όπου μπαίνει φόρος, το κράτος χάνει έσοδα. Αντί να εισπράξει, έχει απώλειες με αυτή την κατάσταση».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου