ΤΟΠΙΚΑ

«Αναγκαία η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση»

αναγκαία-η-αξιολόγηση-στη-δημόσια-δι-729944

Ο πρώην επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος – Σωκράτης Ρακιντζής μίλησε χθες στο Πορφυρογένειο Αγριάς

Την ανάγκη αξιολόγησης υπηρεσιών και προσώπων στη δημόσια διοίκηση υπογράμμισε ο διαπρεπής νομικός και οικονομολόγος, ανώτατος κρατικός λειτουργός Λέανδρος – Σωκράτης Ρακιντζής, ομιλητής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του Πορφυρογενείου Ιδρύματος Αγριάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρώην επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση στην Αγριά, υπογραμμίζοντας ότι «όλα ξεκινούν από την αξιολόγηση των υπηρεσιών και των προσώπων».

Πάγια θέση του είναι ότι για να βελτιωθεί η κατάσταση στην δημόσια διοίκηση, «εξωτερικός αξιολογητής, πρέπει να αξιολογήσει τα πρόσωπα που την στελεχώνουν. Όλα ξεκινούν από την αξιολόγηση, που δυστυχώς δεν έγινε», είπε.

Με βάση την εμπειρία που αποκόμισε στην διάρκεια των 11,5 χρόνων που θήτευσε στην συγκεκριμένη θέση, ο ανώτατος κρατικός λειτουργός ανέφερε ότι η διευθέτηση των κακώς κειμένων στην δημόσια διοίκηση «δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι θέμα σωστής επιλογής προϊσταμένων με αξιοκρατικά κριτήρια, όχι κομματικά».

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η οικονομική κατάσταση είναι θέμα συγκυριών. Η οικονομία μπορεί να διορθωθεί κάπως, αλλά θα αργήσει να φτάσει στα επίπεδα του 2009».

Τα άλλα προβλήματα της χώρας, όπως «το κοινωνικό θέμα, το δημογραφικό θέμα, η πολιτική αξιοπιστία θα αργήσουν να διορθωθούν, και αν θα διορθωθούν κάποτε», είπε.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι και η πολιτική κατάσταση στην χώρα θα κάνει τον κύκλο της. «Με την απλή αναλογική, δεν έχουμε σταθερές κυβερνήσεις και για να ενισχυθεί η οικονομία, χρειαζόμαστε σταθερές κυβερνήσεις», σημείωσε.

To Ιδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη Αγριάς και το Γενικό Λύκειο Αγριάς, στο πλαίσιο του «κύκλου εκδηλώσεων λόγου», προσκάλεσαν χθες τον διακεκριμένο ομιλητή, ο οποίος ανέπτυξε με σαφήνεια τις θέσεις του στο πυκνό ακροατήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου