ΤΟΠΙΚΑ

Στα κάγκελα… οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ

στα-κάγκελα-οι-εργαζόμενοι-της-δευαμ-730054

Στα… κάγκελα οι 120 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ που χθες δεν έλαβαν όπως κάθε μήνα στις 22 την προκαταβολή της μισθοδοσίας τους. Όπως έγινε γνωστό η ΕΡΓΗΛ με απόγραφο προς την Eurobank που διατηρείται ο λογαριασμός μισθοδοσίας του προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ, επιχείρησε να κατασχέσει όλο το ποσό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εμπλοκή στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου, την περασμένη Τρίτη η ΕΡΓΗΛ με απόγραφο που έστειλε απευθείας στην Eurobank ζητούσε να της καταβληθεί ποσό ύψους 1.728.000 ευρώ από το σύνολο των 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε το 2014 ο Αρειος Πάγος.

Αμεσα η Eurobank κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών την περασμένη Παρασκευή. Χθες, εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου που ήταν υπέρ της Eurobank. Το Δικαστήριο φρέναρε αυτή τη φορά την πορεία της ΕΡΓΗΛ προς τα ταμεία, διασώζοντας τους μισθούς των εργαζομένων. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο σε αντίστοιχο αίτημα, η ΕΡΓΗΛ κατάφερε να εισπράξει ποσό 212.000 ευρώ από το λογαριασμό μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου εξαιτίας της εκκρεμούς δικαστικής απόφασης, η Eurobank δεν έδωσε εντολή στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών προκειμένου να «τραβήξει» τα χρήματα από τον κεντρικό λογαριασμό και να τα καταθέσει στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Ετσι όταν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι πήγαν στην τράπεζα να πάρουν τον μισθό τους είδαν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους μηδενικό.

Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, καθώς είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται εμπλοκή στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Την πρώτη φορά ήταν στις 22 Ιουνίου.

Αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι απευθύνονταν στη διοίκηση του συλλόγου τους αναζητώντας απαντήσεις. Αλλοι με έντονη ανησυχία άλλη με οργή ζητούσαν εξηγήσεις. Για σήμερα μάλιστα έχει συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 2:30 το μεσημέρι.

«Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλότητα της μισθοδοσίας και οι εργαζόμενοι ανησυχούμε. Δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα», σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου Βάιος Ζεμπέογλου, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και η περιοδικότητα εμφάνισης του προβλήματος καταδεικνύει πρόβλημα. «Η επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία καταβολής της μισθοδοσίας μέσω ΕΑΠ είναι στις 26 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι για τους εργαζόμενους τινάζεται όλος ο οικογενειακός και οικονομικός προϋπολογισμός στον αέρα», συμπλήρωσε ο ίδιος, στον απόηχο της συνάντησης που είχαν με τον κ. Παπαευσταθίου.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Παπαευσταθίου υπογράμμισε ότι με την θετική έκβαση των ασφαλιστικών μέτρων, η Eurobank έδωσε εντολή στην ΕΑΠ για την κατάθεση των χρημάτων που θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων μεθαύριο, Πέμπτη, το απόγευμα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου