ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντική έλλειψη φαρμάκων από την ελληνική αγορά

σημαντική-έλλειψη-φαρμάκων-από-την-ελ-730551

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, τονίζοντας τη σημαντική έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική αγορά. Ο βουλευτής Μαγνησίας, έχοντας λάβει σχετική επιστολή για το συγκεκριμένο ζήτημα από τον Φαρμακευτικό και Ιατρικό Σύλλογο Βόλου, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να εκλείψουν τα λυπηρά φαινόμενα έλλειψης φαρμάκων και όλοι οι πολίτες να μπορούν να προμηθεύονται απρόσκοπτα τα φάρμακα που έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, «φαρμακευτικά σκευάσματα για μυοσκελετικές παθήσεις, αντιβιοτικά, εμβόλια, φάρμακα για παθήσεις του πεπτικού συστήματος και φάρμακα για νεοπλασματικές ασθένειες παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη από την ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αδυνατούν να βρουν τα ενδεδειγμένα για τη θεραπεία τους σκευάσματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με επίσημα στοιχεία του Ε.Ο.Φ., περίπου 80-100 φάρμακα το μήνα βρίσκονται σε έλλειψη από την ελληνική αγορά».

Τέλος, όπως επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας, «Πρέπει ο αρμόδιος υπουργός να λάβει άμεσα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Είναι πραγματικά λυπηρό, να παρεμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση στην περίθαλψη και οι ασθενείς να αναγκάζονται να αλλάξουν την ενδεδειγμένη θεραπεία που τους προτείνει ο θεράπων ιατρός, διότι αδυνατούν να βρουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου