ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία ΓΣΕΒΕΕ -Μητρόπολης για την προβολή μοναστηριακών προϊόντων

συνεργασία-γσεβεε-μητρόπολης-για-την-730648

Συνεργασία μεταξύ της μη κερδοσκοπικής εταιρείας με το διακριτικό τίτλο «ΚΑΝΩΝ» και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος για την στήριξη των μοναστηριακών προϊόντων και των προϊόντων μικρών παραγωγών ανακοίνωσαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. κ. Ιγνάτιος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ εξήγησε ότι η εταιρεία αυτή είναι ένα κέντρο απονομής σήματος μοναστηριακών προϊόντων και προϊόντων μικρών παραγωγών. «Υπάρχει μία κινητικότητα γύρω από τα μοναστηριακά προϊόντα και κάποιοι καπηλεύονται και τον όρο μοναστηριακά προϊόντα ενώ δεν είναι. Το κέντρο απονομής σήματος μοναστηριακών προϊόντων με τον επωνυμία «ΚΑΝΩΝ» θα διασφαλίζει αυτή την ποιότητα και την μοναδικότητα των προϊόντων από τη μία και από την άλλη πλευρά θα βοηθήσει και τους μικρούς παραγωγούς τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στη διεθνή αγορά, αν λάβει κανείς υπόψη του τα εκατομμύρια ορθόδοξων ανά τον κόσμο οι οποίοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη», επισήμανε ο ίδιος.

«Αυτή η προσπάθεια αναδεικνύει πρώτα πρώτα ότι υπάρχει ορθόδοξος μοναχισμός. Και είναι πολύ που δεν είναι περιορισμένη στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτησης, αλλά περνάει σε μία οικουμενική διάσταση δηλαδή σε ορθόδοξα μοναστήρια και λαούς σε όλο τον κόσμο», είπε από την πλευρά το ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Η Ι. Μ. Δ. έχει είκοσι ανοικτά μοναστήρια μεταξύ των οποίων και το Μοναστήρι της Ανατολής που είναι ένα πρότυπο οικολογικής παραγωγής προϊόντων γαλακτοκομικών και κρέατος και όχι μόνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου