ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε καφενείο ανοιχτό στη Συκή

ούτε-καφενείο-ανοιχτό-στη-συκή-730785

Διαμαρτυρίες μόνιμων κατοίκων που έχασαν το στέκι τους στην κεντρική πλατεία και για το αναξιοποίητο αναψυκτήριο

Ούτε καφενείο δεν είναι πλέον ανοιχτό στη Συκή. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, το χωριό ερήμωσε και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ούτε ένα στέκι για να βρεθούν, να πιουν έναν καφέ, να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονται ότι το δημοτικό καφενείο στην κεντρική πλατεία κατέβασε… ρολά πριν από δέκα ημέρες για τη χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για δημοτικό κατάστημα το οποίο ο Δήμος Νοτίου Πηλίου εκμισθώνει σε ενδιαφερόμενους.

«Πέρυσι το καφενείο ήταν κλειστό για τον χειμώνα. Φέτος έκλεισε ξανά πριν από δέκα ημέρες. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη χειμερινή περίοδο; Για τους μόνιμους κατοίκους που θέλουν κι αυτοί ένα χώρο να πιουν έναν καφέ, να ανταλλάξουν μια κουβέντα;», διαμαρτύρεται μόνιμος κάτοικος του χωριού.

Όπως αναφέρει η κεντρική πλατεία είναι σημείο αναφοράς για τη Συκή. «Πού θα βρεθούμε; Στην πλατεία, λέμε. Είναι κοινός τόπος συνάντησης, συνάθροισης, συνεύρεσης των κατοίκων. Κι όμως το μοναδικό καφενείο είναι κλειστό. Δεν ξέρουμε αν αυτό γίνεται και σε άλλα χωριά, πάντως σήμερα δεν υπάρχει κανένα μαγαζί ανοιχτό στη Συκή», συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού επισημαίνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο με το δημοτικό καφενείο στην κεντρική πλατεία που κλείνει φέτος για δεύτερο χειμώνα.

Στην είσοδο του χωριού υπάρχει ένα ακόμη δημοτικό αναψυκτήριο που «στοιχειώνει». «Στον πευκώνα, που είναι είσοδος του χωριού, το δημοτικό αναψυκτήριο είναι παραμένει ανοίκιαστο εδώ και χρόνια. Και πλέον έχει αρχίσει να καταρρέει. Οσο μένει κλειστό τόσο φθείρεται από τον χρόνο. Στοιχειώνει με σπασμένα τζάμια στην είσοδο του χωριού, στην βιτρίνα του τόπου μας», αναφέρουν τονίζοντας ότι ειδικά το καλοκαίρι θα μπορούσε να αποτελέσει στέκι όχι μόνο για τους ντόπιους, νέους και μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και για τους τουρίστες που κατευθύνονται στα παράλια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου