ΤΟΠΙΚΑ

Ληστής με σημείωμα σε τράπεζα του Βόλου

ληστής-με-σημείωμα-σε-τράπεζα-του-βόλο-457655

«Στο δεξί χέρι κρατάω χειροβομβίδα και όπλο. Είμαι προετοιμασμένος για όλα. Μην προκαλέσεις πανικό. Δώσε μου τα χρήματα». Είναι το περιεχόμενο του σημειώματος της ληστείας που σημειώθηκε χθες, στις 10:45 το πρωί, στην Εθνική Τράπεζα της οδού Λαρίσης στο Βόλο.

Μια ληστεία αθόρυβη, την οποία δεν αντιλήφθηκαν ούτε οι πελάτες που ανέμεναν τη σειρά τους για συναλλαγή. Ατάραχος και αδιάφορος για τον πιθανό εντοπισμό του, καθώς τίποτε δεν κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο ληστής με το σημείωμα εισήλθε στην Εθνική Τράπεζα, στην οδό Λαρίσης 44, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί. Πήρε χαρτάκι προτεραιότητας για την εξυπηρέτησή του και περίμενε ψύχραιμος μέχρι να αναβοσβήσει η ένδειξη του αριθμού του.

 
Περίμενε κρατώντας ένα χαρτί στο χέρι. Πλησίασε, όταν έφτασε η ώρα, το γκισέ του ταμείου Νο 2 και άφησε το χειρόγραφο σημείωμα μπροστά στην υπάλληλο. Εκείνη υπό την απειλή της χειροβομβίδας και του όπλου μέτρησε το ποσό που είχε εκείνη τη στιγμή στο ταμείο της, συνολικά 3.660 ευρώ. Ο ληστής μετά το τέλος της «συναλλαγής» έκανε μεταβολή και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Μόνο όταν η υπάλληλος φώναξε «ληστεία», αφού προηγουμένως βεβαιώθηκε ότι κανείς δεν διέτρεχε τον κίνδυνο της απειλής του δράστη, κατάλαβαν οι συνάδελφοί της και πελάτες της Εθνικής Τράπεζας τι είχε συμβεί.
 
Περιπολικά και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβησαν μόλις έλαβαν την κλήση στην περιοχή για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά κυρίως το υλικό της κάμερας από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.
 
Το καταγεγραμμένο υλικό εξετάζεται εξονυχιστικά. Το βίντεο, άλλωστε, έχει καταγράψει καρέ-καρέ την πολύωρη –για ληστεία- παρουσία του δράστη μέσα στην τράπεζα. Από τη στιγμή που εισέρχεται, μέχρι την ώρα που αποχωρεί.
 
Δεν έκρυψε ούτε λεπτό τα χαρακτηριστικά του και δεν απέφυγε με κανένα τρόπο τα βλέμματα των διπλανών συναλλασσόμενων.
 
Σύμφωνα με τις περιγραφές, πρόκειται για νεαρής ηλικίας άτομο, κανονικής σωματικής διάπλασης. Φορούσε σκουφάκι, μαύρο παντελόνι και μαύρο μπουφάν με εσωτερικές τσέπες.
 
Μπροστά από την υπάλληλο της τράπεζας δεν άρθρωσε την παραμικρή κουβέντα. Επικοινώνησε μαζί της μόνο με το σημείωμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει γραφή μορφωμένου ατόμου, με άπταιστη χρήση της ελληνικής γλώσσας και ορθή χρήση της σύνταξης.
 
Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο κύκλο νεαρών δραστών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές.
 
Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ο ληστής με το σημείωμα να είναι ο ίδιος που έχει «χτυπήσει» κατ’ επανάληψη, με την ίδια μέθοδο, σε τράπεζες της Λάρισας τους τελευταίους μήνες.
 
Η πιο πρόσφατη επίδειξη του απειλητικού σημειώματος έγινε σε υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά «έφαγε πόρτα», η υπάλληλος δεν υπέκυψε στις απειλές του και ο δράστης έφυγε με άδεια χέρια.
 
Στο πρόσφατο παρελθόν άλλες τρεις ληστείες με σημείωμα έχουν γίνει στη Λάρισα. Η Εθνική Τράπεζα στην οδό Λαρίσης, στο Βόλο, έχει αποτελέσει πολλές φορές στόχο ληστών και διαρρηκτών. Ξημερώματα της πρώτης ημέρας του 2011 δράστες με τη μέθοδο του ριφιφί επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά τράπηκαν σε φυγή από λάθος χειρισμό του συναγερμού.
 
Τον Απρίλιο του 2008 στο ίδιο υποκατάστημα της Εθνικής είχε σημειωθεί ένοπλη ληστεία με λεία 19.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου