ΤΟΠΙΚΑ

«Η διασφάλιση των διεκδικήσεων 13ου και 14ου μισθών περνά από τα σωματεία»

η-διασφάλιση-των-διεκδικήσεων-13ου-και-731652

Πρωτοβουλία προκειμένου οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να καταθέσουν ομαδική αίτηση ώστε να μην παραγραφούν οι 13ος και 14ος μισθοί τους, αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, καταθέτοντας σχετική πρόταση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Α΄/βάθμιας Εκπ/σης Μαγνησίας «Ρήγας Βελεστινλής».

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ τα σωματεία πρέπει να μπουν μπροστά στη διεκδίκηση των μισθολογικών απωλειών, ώστε οι εργαζόμενοι να μην προσφεύγουν καταβάλλοντας χρήματα στα δικηγορικά γραφεία, με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις Ειρηνοδικείων, που αφορούν σε κάποιους εργαζόμενους Ι.Δ.Α.Χ, δηλ. εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονται πολλοί κυρίως στους Δήμους.

«Για να εφαρμοστεί μία απόφαση των διοικητικών δικαστηρίων για τους δημόσιους υπαλλήλους πρέπει να είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη. Είναι σίγουρο ότι οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη δεν θα ευθυγραμμιστούν με τυχόν θετικές πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων, δεν θα τις αφήσουν να γίνουν τελεσίδικες και αμετάκλητες, αλλά θα συνεχίσουν να υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Θα ασκήσουν εφέσεις. Δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ή νόμος που δεν εφάρμοσαν» επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου