ΤΟΠΙΚΑ

Εικαστική δράση σήμερα για την Κίτρινη Αποθήκη

εικαστική-δράση-σήμερα-για-την-κίτριν-731694

«Κίτρινη Αποθήκη, ελευθερώνοντας τη μνήμη» είναι η εικαστική δράση που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 8μ.μ., στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου.

Πρόκειται για μια εικαστική δράση – performance εμπνευσμένη από αρχειακό υλικό για τον κατοχικό Βόλο και την Κίτρινη Αποθήκη, με τη συμμετοχή παιδιών και νέων.

Το έργο αποτελείται από προβολή βίντεο πάνω στον τοίχο της Κίτρινης Αποθήκης, με παράλληλη δράση στον δρόμο με μουσική, κίνηση και λόγο από νέους και παιδιά. Είναι βασισμένο σε αρχειακό υλικό από μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν τον πόνο και τον εγκλεισμό μέσα στην Κίτρινη Αποθήκη.

Την ιδέα και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εικαστικής δράσης είχε η εικαστικός Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου. Την έρευνα αρχείου, τη σύνθεση και επιμέλεια των κειμένων της δράσης η φιλόλογος, θεατρολόγος, αρχειονόμος των Γ.Α.Κ. Αγγελική Νικολάου, την ηχητική σύνθεση ο συνθέτης Κωστής Δρυγιανάκης και την επιμέλεια των κειμένων του καλλιτεχνικού δρωμένου η ιστορικός τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου, όλοι μέλη της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Βόλου (Ο.Π.Ι.Βό.). Συμμετέχουν παιδιά από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Γονέων Βόλου, καθώς και έφηβοι.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα τριάντα χρόνια της λειτουργίας του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου