ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημίωση 7.000€ σε εργαζόμενο της Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

αποζημίωση-7-000e-σε-εργαζόμενο-της-καθαρι-731715

Σε εξώδικο συμβιβασμό λίγο πριν το Δικαστήριο έρχονται Δήμος Βόλου και εργαζόμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας για εργατικό ατύχημα που είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια.

Το εργατικό ατύχημα είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2014 κατά τη διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων στη Ν. Αγχίαλο. Ο ίδιος βρισκόταν στο απορριμματοφόρο ως συνοδός όταν έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Για το ατύχημα είχε συνταχθεί έκθεση αυτοψίας του τμήματος τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Το απορριμματοφόρο κυκλοφορούσε χωρίς να είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ ΕΝ 1501,01, δεν είχαν ληφθεί ισοδύναμα μέτρα προστασίας των συνοδών εργαζομένων, δεν είχε εκπαιδευτεί ο εργαζόμενος – παθών και δεν του είχε χορηγηθεί κατάλληλος εξοπλισμός ατομικής προστασίας.

Για τα παραπάνω είχε συνταχθεί κατηγορητήριο κατά του τότε προϊσταμένου της Διεύθυνσης αλλά και κατά της αρμοδίας αντιδημάρχου, ενώ στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβανόταν και ο οδηγός του απορριμματοφόρου για «μη συνετή και προσεκτική οδήγηση κατά τη διάρκεια μετακίνησης».

Η υπόθεση επρόκειτο να φθάσει στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου στις 31 Οκτωβρίου. Με αίτημά του στις 12 Οκτωβρίου, ο παθών ζήτησε εξώδικο συμβιβασμό. Ζητά να του καταβληθεί ως αποζημίωση για ηθική βλάβη ποσό 7.000 ευρώ το οποίο έκανε δεκτό στη χθεσινή της συνεδρίαση η οικονομική επιτροπή.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2019 που ανέρχεται στο ποσό των 109.773.534 ευρώ. Τον προϋπολογισμό δεν ενέκρινε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστ. Νάνος ο οποίος ανέφερε ότι θα αιτιολογήσει τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη. Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται το ύψος των οφειλών προς τα δημοτικά ταμεία από προηγούμενα χρόνια, το οποίο μεταφέρεται στο 2019 και αφορά σε ποσό 27.172.634,14 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου