ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ηρώων του Έπους 1940 –41

εκδήλωση-τιμής-και-μνήμης-των-ηρώων-το-731766

Ο Σύνδεσμος Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης των Ηρώων του Έπους 1940 – 41», την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μαγνησία» του ξενοδοχείου Volos Palace (Ξενοφώντος και Θρακών).

Ιδιαίτερη τιμή θα αποδοθεί στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, κ. Γεώργιο Σούρλα, Πρόεδρο της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων του έπους 1940 – 41, π. Υπουργός και π. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, που με τους συνεχείς και επίμονους αγώνες του για 13 χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στην αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής εκκρεμότητας των άταφων ηρώων του 1940 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Στην αρχή θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Καραδήμας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών, αμέσως μετά θα προβληθεί οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τον πόλεμο του 1940, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εισήγηση του κ. Γεωργίου Σούρλα με θέμα: «Δεν ξεχάσαμε τους ήρωες του 1940». Αμέσως μετά θα γίνει απονομή τιμητικών διακρίσεων.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει, επίσης, χορωδία και ορχήστρα με τραγούδια του ’40, με χοράρχη την κα Αγγελική Κοντοπούλου, καθώς και οΠολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγ. Γεωργίου Βόλου,με χοροδιδάσκαλο τον κ. Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη και χορούς της Ηπείρου.

Στην αίθουσα της εκδήλωσης θα υπάρχει Έκθεση Ενθυμημάτων του 1940, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μαγνησίας και Στρατιωτικού Γραμματοσήμου του εφέδρου αξιωματικού π. Γεωργίου Αναγνωστούλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου