ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 8ου ΓΕΛ Βόλου στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

μαθητές-του-8ου-γελ-βόλου-στο-φορητό-ψηφ-732469

Μαθητές του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου παρακολούθησαν την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου, μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go – που επισκέφθηκε την πόλη του Βόλου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος. Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο είναι μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή με κύριο χαρακτηριστικό του μία ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και επιφάνειας εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων.

Η παραγωγή “Από Τη Γη Στο Σύμπαν” που παρακολούθησαν, έχει μεταγλωττιστεί σε 24 γλώσσες και προβάλλεται σε πάνω από 700 πλανητάρια ανά τον κόσμο. Η παράσταση ήταν ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, ταξίδεψε τους μαθητές στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιθυμία τους να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν το διάστημα, τη Γη και τη θέση μας στο Σύμπαν.

Η ομάδα των μαθητών και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν υλοποιούν Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Four Seasons in the Sky», στοπλαίσιο υλοποίησης σχεδίου «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ 229» για τα σχολικά έτη 2018-2020. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και η παιδαγωγική ομάδα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό στις τέσσερις εποχές του χρόνου και θα υλοποιήσουν σειρά δράσεων.

Στο παραπάνω πρόγραμμα εκτός από το 8ο ΓΕΛ Βόλου συμμετέχουν σχολεία από πέντε χώρες, την Πολωνία, από την οποία είναι το συντονιστικό σχολείο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Το σχέδιο έχει ως σκοπό την ενασχόληση με την αστρονομία και την προώθηση των φυσικών επιστημών, όπως και την ανάπτυξη και βελτίωση των ψηφιακών, γλωσσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου