ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα της Βιολέτας Καντόλα για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου

μήνυμα-της-βιολέτας-καντόλα-για-την-επ-732531

Σε μήνυμά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βόλου, Βιολέτα Καντόλα για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, αναφέρει:

“Σαν σήμερα, το 1944 ο Βόλος απελευθερώθηκε οριστικά από τις δυνάμεις της γερμανικής κατοχής. Επ’ ευκαιρία ανάμνησης της ιστορικής εκείνης για την πόλη μας ημέρας, όπως και της 2ας Νοεμβρίου 1881 – ημερομηνία αποτίναξης του τουρκικού ζυγού – ας ευχηθούμε το αδούλωτο πνεύμα των Βολιωτών συμπατριωτών μας να παραμείνει άσβεστο, εμπνέοντας τους δημότες μας δια μέσου των αιώνων.

Πνευματικοί ταγοί, εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας, αιρετοί άρχοντες, Αρχές του τόπου και γονείς, όλοι μας έχουμε χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές τη γνώση και την υπερηφάνεια για την ιστορία της πόλης και των προγόνων μας, ώστε να καλλιεργήσουμε σε εκείνες τα αντανακλαστικά του ελεύθερου πολίτη”.

Οι σημερινές εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 74η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής των Γερμανών διοργανώνει ο Δήμος Βόλου με τη συμμετοχή αντιστασιακών οργανώσεων σήμερα, Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στις 11.00 το πρωί, ανήμερα της επετείου, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πίσω από το Δημαρχείο Βόλου και δίπλα από το περίπτερο του ΕΟΤ).

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και θυσίας για την ελευθερία και συγκεκριμένα, στις φυλακές Αλεξάνδρας, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Κίτρινη Αποθήκη, ενώ το απόγευμα στις 5.30 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των ομαδικώς εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στο 6ο χλμ της οδού Βόλου – Λάρισας, όλα σημεία αναφοράς και μνήμης της νεότερης ιστορίας του Βόλου.

Στις 7.00 το πρωί, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου θα παιανίσει των Εωθινό στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την υποστολή της σημαίας στις 5.30 το απόγευμα στο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Ολες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό που καλείται και φέτος να υποστηρίξει με την παρουσία του τη διάσωση της ιστορικής μνήμης του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου