ΤΟΠΙΚΑ

Η Ν.Ε. και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου

η-ν-ε-και-οι-βουλευτές-του-συριζα-για-τη-732954

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών Αλ. Μεϊκόπουλου, Κ. Παπανάτσιου, Μ. Μπαλλή, για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου, αναφέρονται τα εξής:

“Στις 19 Οκτώβρη συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη απελευθέρωση της πόλης του Βόλου από το φασιστικό και ναζιστικό ζυγό.

Τιμούμε και θυμόμαστε τους αγώνες των ανθρώπων της Εθνικής Αντίστασης για τα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, της Δημοκρατίας, των πανανθρώπινων δικαιωμάτων, για έναν καλύτερο κόσμο, ενάντια στο φασισμό.

Ο αποφασιστικός αγώνας του Βολιώτικου λαού με κύριο βραχίονα τον ΕΑΜ – ΕΛΑΣ ενάντια στη ναζιστική θηριωδία είναι ανεξάντλητος στη συλλογική μνήμη όλων μας.

Δεν ξεχνάμε τη θηριωδία των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Η αντιφασιστική νίκη των λαών που κόστισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους αποτελεί οδηγό μας.

Ειδικά σήμερα που τα σύννεφα της ανόδου της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και του νεοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ στο τόπο μας απλώνονται απειλητικά, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο για να επαναπαυόμαστε. Η απάντηση μας είναι, Δημοκρατία, Ειρήνη, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ισονομία, σεβασμός στη διαφορετικότητα και εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής μακριά από τον φιλελευθερισμό που τείνει να κατακτήσει την Ευρώπη ευνοώντας την άνοδο της ακροδεξιάς.

Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις προς την Ελλάδα, διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη, με το λαό συμμέτοχο ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και ολοκληρωτισμού.

Η επέτειος της 19ης Οκτωβρίου είναι μια σημαντική επέτειος που μας θυμίζει τη συμβολή του Βόλου και της Μαγνησίας στην ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στη μπότα του ναζισμού και του φασισμού”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου