ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου ο «εκλεκτός» του ΚΙΝΑΛ για τον Δήμο Βόλου

μέχρι-τέλος-νοεμβρίου-ο-εκλεκτός-το-733549

Την έναρξη των διαδικασιών στο Κίνημα Αλλαγής για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Βόλου, αλλά και των υποψηφίων που θα στηριχθούν στους υπόλοιπους επτά Δήμους, «σφύριξε» ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης απέστειλε την εγκύκλιο που ανοίγει τον δρόμο για την πολιτική αξιολόγηση των προσώπων που θέλουν να έχουν τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στην πορεία τους να διεκδικήσουν τον Δήμο Βόλου απέναντι στον σημερινό δήμαρχο κ. Αχιλλέα Μπέο. Οι διεργασίες στα κομματικά όργανα θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ ο «εκλεκτός» του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να αναδειχτεί το αργότερο μέχρι τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον γραμματέα του κόμματος. Την τελική επιλογή θα ανακοινώσει η Επιτροπή Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης από την Αθήνα.

Στην εγκύκλιο, ο κ. Χριστοδουλάκης επαναλαμβάνει την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές του Μαΐου. Για την προοπτική της συνεργασίας ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ μιλά κυρίως για τον δεύτερο γύρο, γεγονός που ωστόσο αναμένεται να δυσκολέψει τοπικά συζητήσεις που γίνονται σε διαπροσωπικό επίπεδο προς το παρόν για ενδεχόμενη συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

«Η απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου μας για τη στρατηγική της αυτόνομης πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής μάς δίνει τη δυνατότητα για συγκροτημένη πολιτική και αυτοδιοικητική παρουσία σε όλους τους Δήμους με υποψήφιους και ψηφοδέλτια που εκπέμπουν μήνυμα πολιτικής ευθύνης, αυτοδιοικητικής κουλτούρας, έχουν καταξιωθεί στην τοπική κοινωνία και προτείνουν στην κοινωνία δημοτικά προγράμματα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής, θα στηρίζουν τους πολίτες και θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη.

Οι συνεργασίες, όπου απαιτηθούν στον δεύτερο γύρο, αλλά και μετά τις εκλογές, θα αντιμετωπιστούν θεσμικά και πολιτικά στη βάση της δικής μας αντίληψης για την Αυτοδιοίκηση και τον ρόλο των Δήμων, αλλά και με βάση τις δικές μας προτάσεις και θέσεις για τα τοπικά θέματα» λέει ο ίδιος.

Τα επόμενα βήματα για Δήμο Βόλου

Με δεδομένη την εγκύκλιο πλέον, η γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ κ. Φούλη Τσιώμου, μαζί με τον γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης Βόλου κ. Γιάννη Καουνά, θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες διαβούλευσης με τους προτεινόμενους και ενδιαφερόμενους προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη διαδικασία και να διασφαλιστεί η ενωτική και συνθετική στάση όλων.

Ακολούθως θα πρέπει να συγκληθείη Δημοτική Συνέλευση Βόλου προκειμένου να προβεί στην πολιτική αξιολόγηση των προτάσεων και να εγκρίνει την τελική εισήγηση.

Στη διευρυμένη δημοτική σύσκεψη θα συμμετέχουν τα μέλη Ν.Ε., τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από τον νομό, οι γραμματείς Τομέων ή Δικτύων από τον νομό, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Νίκος Τσιλιμίγκας, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τον νομό που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής, όλα τα μέλη της Συντονιστικής του Δήμου Βόλου, οι πρόεδροι ή επικεφαλής παρατάξεων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής στον νομό, καθώς και οι

πρώην δήμαρχοι στον Δήμο Βόλου που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι μέλη του Κινήματος Αλλαγής στον Δήμο Βόλου.

Τα κριτήρια αξιολόγησης

Στη Δ.Δ.Σ γίνεται πολιτική εκτίμηση των δεδομένων όπως έχουν διαμορφωθεί και η αξιολόγηση των υποψηφίων που έχουν δηλώσει ότι αποδέχονται το πλαίσιο της διαδικασίας κατά την οποία συνεκτιμώνται μεταξύ άλλων οι απόψεις τους για τον ρόλο του θεσμού, η προσωπικότητα του υποψηφίου, η πολιτική, κοινωνική, επαγγελματική, επιστημονική συγκρότηση και καταξίωση και η κοινωνική και πολιτική του δράση. Επίσης θα μετρήσει η δυνατότητα συλλογικής λειτουργίας και ενοποίησης του χώρου και η διεισδυτικότητα σε άλλους χώρους και η δυνατότητα συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών και τοπικών πολιτικών δυνάμεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου