ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστό επ’ αόριστον το σχολείο στον Πλάτανο

κλειστό-επ-αόριστον-το-σχολείο-στον-851206

Χωρίς σχολείο για τα παιδιά του Δημοτικού ξεκίνησε η εβδομάδα στον Πλάτανο Αλμυρού. Οι γονείς δεν άφησαν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο και είναι αποφασισμένοι να το κρατήσουν κλειστό επ’ αόριστον, μέχρι να αποφασιστεί δηλαδή αν θα καταργηθεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού «Καλλικράτη» ή όχι. Χθες προχώρησαν σε διαμαρτυρία στο χωριό, ενώ στην πορεία αυτοκινητοπομπή προέβη σε διαμαρτυρία στην πλατεία του Αλμυρού.

Αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για να κρατήσουν το Δημοτικό Σχολείο ανοιχτό είναι γονείς και δημότες στο Πλάτανο Αλμυρού. Χθες έδωσαν στους φορείς μια πρώτη γεύση των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν μη στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο και ξεκαθάρισαν πως θα ακολουθήσουν και άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμα και κλείσιμο δρόμων, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να κλείσει το σχολείο τους.

«Το σχολείο θα συνεχίσει να είναι κλειστό μέχρι να πάρουμε την απάντηση των αρμοδίων ότι ο Πλάτανος εξαιρείται», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Στάθης Δεσποτόπουλος και ξεκαθαρίζει πως οι κινητοποιήσεις τους δεν είναι «σαπουνόφουσκα».

Αυτή τη στιγμή το Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου έχει 28 μαθητές, με τον αριθμό να είναι αυξητικός, ενώ πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολείο. Ιδιαίτερα οξύμωρο είναι και το γεγονός πως για να πάνε οι μαθητές των Κωφών και των Κοκκοτών στον Αλμυρό περνάνε μέσα από τον Πλάτανο και είναι απορίας άξιο γιατί τα παιδιά δεν πάνε εκεί Δημοτικό και πάνε στον Αλμυρό.

Αυτοκινητοπομπή στον Αλμυρό

Την πρωινή διαμαρτυρία στον Πλάτανο ακολούθησε αυτοκινητοπομπή στην πλατεία του Αλμυρού, όπου γονείς και δημότες διαμαρτυρήθηκαν, ενώ ο κ. Δεσποτόπουλος παρέδωσε ψήφισμα στο Δήμαρχο Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκο, το οποίο κατατέθηκε και στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και τον Προϊστάμενο του 1ου γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σε ένα τρισέλιδο κείμενο κάτοικοι και φορείς του Πλατάνου παραθέτουν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να κλείσει το σχολείο.

Αντιφατικό το κλείσιμο – ανούσιες οι αντιδράσεις, λέει η Πρωτοβάθμια

Εν τω μεταξύ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιάννης Παπαϊωάννου χθες χαρακτήρισε αντιφατικό το κλείσιμο του σχολείου, όταν το αίτημα είναι να μην κλείσει.

«Καλούμε τους γονείς να μη στερήσουν από τα παιδιά τα μαθήματά τους χωρίς ουσιαστικό λόγο κι εκτός των άλλων είναι αντιφατικό με την έννοια ότι κλείνουν ένα σχολείο για να μην κλείσει», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε πως «από σήμερα ξεκινάει ο διάλογος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 20 Φεβρουαρίου και θα κατατεθούν στη συνέχεια οι προτάσεις μας οι οποίες θα βασίζονται σε εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά κριτήρια, ενώ την οριστική απόφαση θα τη λάβει το Υπουργείο Παιδείας. Θεωρώ τις αντιδράσεις των φορέων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και μάλλον προϊόν μη υπεύθυνης ενημέρωσης».

Αντιδρούν και στο Δρυμώνα

Την έντονη όμως και καθολική αντίδραση των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας του Δρυμώνα προκαλεί το επικείμενο κλείσιμο του Δημοτικού και η μεταφορά των μαθητών στη Σούρπη, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα του Υπουργείου ανυπόστατα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου