ΤΟΠΙΚΑ

Νεαρές στα «δόντια» Αλυκών

νεαρές-στα-δόντια-αλυκών-851206

Πραγματικά «δόντια» αποδείχθηκαν για πολλοστή φορά οι κολώνες του ρωμαϊκού υδραγωγείου, οι οποίες στενεύουν απότομα την οδό Μικροθηβών.

Δύο νεαρές έπεσαν θύματα σοβαρού τροχαίου το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε πάνω στο ένα από τα δύο βάθρα, βγήκε από την πορεία του και ανετράπη.

Από το όχημα που μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα σιδηρικών απεγκλωβίστηκε με σοβαρά τραύματα 18χρονη, ενώ η συνεπιβάτης 20 ετών υπέστη θλαστικά τραύματα. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ενώ άμεσα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έγινε η διακομιδή τους στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 9:15 το βράδυ προχθές. Στο ύψος του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος η οδηγός του αυτοκινήτου δεν υπολόγισε τη στενότητα του δρόμου που προκαλούν τα βάθρα του ρωμαϊκού υδραγωγείου, τα γνωστά ως «δόντια». Το αυτοκίνητο ακολούθησε τρελή πορεία, προσκρούοντας αρχικά πάνω σε πινακίδα και στη συνέχεια στο τοιχίο μέχρι που ανετράπη.

Είναι αναρίθμητα τα τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Μικροθηβών. Σε έναν μακρύ κατάλογο αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων παραπέμπουν οι κάτοικοι της συνοικίας Νέων Παγασών, στην προσπάθειά τους επί χρόνια να μετακινηθούν τα βάθρα. Ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, ωστόσο φαίνεται ότι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο κόστος που απαιτείται.

Μετά και το τελευταίο σοβαρό τροχαίο ατύχημα το αίτημα να απομακρυνθούν τα πέτρινα τοιχία-παγίδες επανέρχεται δυναμικά από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέων Παγασών.

Ο Σύλλογος υπολογίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχει αποστείλει τουλάχιστον 50 υπομνήματα προς κάθε κατεύθυνση. Όλα όμως αρχειοθετήθηκαν… ελλείψει κονδυλίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κ. Βιδανόπουλο, επί υπουργίας Πολιτισμού της Ντόρας Μπακογιάννη είχε ανάψει «πράσινο φως» για τη μετακίνηση των βάθρων του ρωμαϊκού υδραγωγείου. Η τότε Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στο έργο για 140.000 ευρώ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βόλου πρόκειται να λάβει νέο υπόμνημα με αίτημα τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Οι κάτοικοι ελπίζουν αυτή τη φορά να εισακουστούν.

«Καθημερινά βλέπουμε το χάρο με τα μάτια μας. Οι μετακινήσεις μας από και προς το Βόλο κρύβουν τον κίνδυνο τροχαίου στο συγκεκριμένο σημείο. Εάν από την αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας κινείται λεωφορείο ή φορτηγό, κάνουμε το σταυρό μας…», ανέφερε ο κ. Βιδανόπουλος.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου