ΤΟΠΙΚΑ

Γ.Δέδες: Ως το τέλος του έτους η ολοκλήρωση μελετών για τον Περιφερειακό

γ-δέδες-ως-το-τέλος-του-έτους-η-ολοκλήρ-733757

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταξύ του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Βογιατζή, του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γεώργιου Δέδε.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο συνεργάτης της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου Αθανάσιος Μπράτσης. Θέμα της συζήτησης ήταν η πορεία και η επιτάχυνση σημαντικών έργων στην περιοχή της Μαγνησίας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα τα έργα υποδομής που έχουν ανακοινωθεί ήδη από το Υπουργείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας και τα οποία θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής.

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει για το Υπουργείο η ολοκλήρωση των μελετών και η άμεση δημοπράτηση του έργου του Περιφερειακού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο της Παράκαμψης Αγριάς έως τις Αφέτες και ειδικότερα στο τμήμα από Αγριά έως Μαλάκι, για το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι μελέτες για να προχωρήσει το έργο, ώστε να διευκολυνθεί η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις τουριστικές και λοιπές περιοχές του Πηλίου, όπως επίσης και στο κομμάτι της εισόδου στην πόλη από τον κόμβο της Λαρίσης μέχρι τη δυτική είσοδο (κόμβος «Μπουρμπουλήθρας»), καθώς πρόκειται για ένα έργο που έχει ανακοινωθεί, και με την ολοκλήρωση του θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό την οδική μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών. Ακόμη, η αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι η Μαγνησία, με το αεροδρόμιο, το λιμάνι, το Πήλιο και τις Σποράδες, είναι ένας τόπος με ισχυρές προδιαγραφές ανάπτυξης και χρειάζεται έργα υποδομής που να τον στηρίξουν και να ενισχύσουν τις δυνατότητές του.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες από την πλευρά του, έκανε σαφές ότι θα προχωρήσει η ολοκλήρωση των μελετών του Περιφερειακού που αφορούν τον κόμβο Μπουρμπουλήθρας μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2019,ώστε μετέπειτα να προχωρήσει η χρηματοδότηση ολόκληρου του έργου, αφήνοντας μάλιστα το περιθώριο, κομμάτι υλοποίησης του Περιφερειακού να ξεκινήσει και νωρίτερα. Ακόμη, ανέφερε πως σύντομα η ηγεσία του υπουργείου θα επισκεφθεί την περιοχή και τότε θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο Πηλίου στο τμήμα παράκαμψης Αγριάς – Αφετών.

Τέλος, ενημέρωσε ότι άλλα σημαντικά έργα, που θίχτηκαν στη συζήτηση, όπως τo έργo διευθέτησης του ρέματος «Παιδόπολης» στην Αγριά ύψους 385.000 ευρώ και η ολοκλήρωση των μελετών παράκαμψης του χιονοδρομικού κέντρου ύψους ευρώ 170.000 θα πιστωθούν στην Περιφέρεια μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου