ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Αγριά απέκτησε το …Κλειστό της σπίτι [photos + video]

η-αγριά-απέκτησε-το-κλειστό-της-σπίτι-734159

Παρόντος του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το δικό της σπίτι απέκτησε από χθες και με κάθε επισημότητα η Αγριά, με το Κλειστό Γυμναστήριο να εγκαινιάζεται με ένα ξεχωριστό φιλικό αγώνα μπάσκετ, ανάμεσα στην Εθνική ομάδα Εφήβων και τη Μικτή Βόλου, της οποίας μέλη ήταν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς πραγματοποιήθηκαν χθες, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» και μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Πριν από το πρώτο τζάμπολ του φιλικού αγώνα που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τιμήθηκαν οι μεγάλοι Βολιώτες καλαθοσφαιριστές, Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Καλαϊτζής και Παναγιώτης Λιαδέλης, με τον τελευταίο μάλιστα να αγωνίζεται και με την ομάδα του Βόλου.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα δόθηκαν για την ενίσχυση τεσσάρων ιδρυμάτων της πόλης και συγκεκριμένα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, του Ορφανοτροφείο, της Φλόγας και του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Ξεχωριστές τιμητικές πλακέτες αλλά και αναμνηστικά δόθηκαν και στον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και μου δίνει μεγάλη χαρά το γεγονός ότι ως πρόεδρος της ΕΟΚ έχω τη δυνατότητα να είμαι παρών σε ένα ακόμα άνοιγμα, ενός αθλητικού χώρου, στα νιάτα της πατρίδας. Κάθε τέτοιο σπίτι που ανοίγει δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στην κοινωνία, δίνει τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και πρέπει να σταθούμε όλοι αντάξιοι σ’ αυτό το οποίο επιδιώκεται με την παρουσία του νέου αυτού χώρου. Αξίζουν ιδιαίτερες αναφορές στους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και εργάστηκαν να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Είμαι σίγουρος ότι και οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν από δω και στο εξής να το συντηρούν και να το επιβλέπουν θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Το καλοκαίρι θα είμαστε εδώ και θα σηκώσουμε και πάλι Κύπελλο, στον τόπο σας. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στη Μαγνησία και στον όμορφο Βόλο, που δεν είναι μόνο ωραία περιοχή, αλλά έχει συμβάλει στην εξέλιξη του αθλητικού κινήματος της περιοχής μας».

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανέφερε: «Όπως και άλλα έργα που έχει τόσο πολύ ανάγκη η πόλη μας, κρίναμε ότι το έργο αυτό πρέπει να παραδοθεί για τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, που τόσο πολύ είχαν ανάγκη η νεολαία και τα παιδιά για να αθλούνται. Κάνουμε μια έναρξη θα έλεγα μέσα σε αυτό το Κλειστό Γυμναστήριο με μια πολύ τιμητική παρουσία του κ. Βασιλακόπουλου και της Εθνικής Εφήβων και το εγκαινιάζουμε για έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τα ιδρύματα. Η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα στους πολίτες, στις ανάγκες και αφουγκράζεται όλα τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα έργο το οποίο ήταν βαλτωμένο μέσα στα νερά και τα ερείπια. Το ολοκληρώσαμε και το παραδίδουμε προς όφελος των πολιτών για χρήση».

Σε ερώτηση αν το έργο είναι και ένα «μήνυμα» προς τους επικριτές, ο δήμαρχος Βόλου απάντησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί επικριτές πλέον γιατί έχουμε κριθεί από τον κόσμο και θα συνεχίσουμε να κρινόμαστε από τον κόσμο, αυτός είναι ο μόνος κριτής και όχι οι πολιτικοί απατεώνες που κατέστρεψαν τον τόπο μας».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σχολίασε: «Αυτό το γήπεδο, το βρήκαμε το 2012 εγκαταλελειμμένο. Ήταν ένα γήπεδο που χρηματοδοτούνταν το 2012 από το «Ελλάδα 2004», δεν μπορούσαν να το ολοκληρώσουν και το πήρε πάνω της η Περιφέρεια. Η Περιφέρεια, το 2013, σε συνεννόηση με τον υπουργό εκείνης της εποχής ενέταξε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όλα τα έργα, που ήταν ημιτελειωμένα από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004». Υπολείπονταν 500.000, συνεννοηθήκαμε με τον Δήμο και συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Βόλου, με αποτέλεσμα εμείς να χρηματοδοτήσουμε το έργο και ο Δήμος, με τις τεχνικές του υπηρεσίες να το ολοκληρώσει. Όπου υπάρχει αθλητισμός, υπάρχει και ζωή. Δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια».

Τέλος, ο Βολιώτης παλαίμαχος άσος Νίκος Μπουντούρης επισήμανε: «Υπάρχει συγκίνηση, λόγω της καταγωγής μου. Χαίρομαι πολύ που στον Βόλο υπάρχουν πολλοί αθλητικοί χώροι. Είναι το πιο σημαντικό, καθώς θα μπουν παιδιά μέσα, θα ασχοληθούν με τον αθλητισμό, θα φύγουν από άλλα στέκια -ίσως όχι τόσο αθώα- και είναι δεδομένο οι Βολιώτες προσπαθούν και αγαπούν τον αθλητισμό και όχι μόνο το μπάσκετ. Ο αθλητισμός είναι μεγάλη υπόθεση, τόσο για τους νέους όσο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Είναι στήριγμα στη ζωή του κάθε ανθρώπου, όχι μόνο στην αρχή της ζωής που μπορεί να γίνεται για ευχαρίστηση αλλά και στη συνέχεια, καθώς ο αθλητισμός ξεκουράζει, σωματικά και πνευματικά. Είναι σημαντικό κάποιος να είναι αθλητής».

Με την ομάδα του Βόλου αγωνίστηκαν οι: Αγοραστός, Λάππας, Καραγεώργος, Βλιώρας, Παυλόπουλος, Μπόγδανος, Παπούλιας, Γιωτόπουλος, Ζαρογιάννης, Κουτίνας, Λιαδέλης, Μπέος, με προπονητή τον Μιχάλη Καπουρνιώτη.

Για την Εθνική Εφήβων έπαιξαν οι: Σταυρακούκας, Καράμπελας, Μούτσα, Νικολαΐδης, Πράπας, Κουρτίδης, Κλωναράς, Σωτηρίου, Γίλιος, Καραΐσκος, Καλόγηρος, Γεωργαλάς, Κατσαούνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου