ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετος με τις προσφυγές στα Δικαστήρια ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

αντίθετος-με-τις-προσφυγές-στα-δικαστ-734340

Την κάθετη αντίθεσή του με τη δικαστική διαδικασία που ακολουθούν πολλοί συνταξιούχοι, προκειμένου να διεκδικήσουν επιστροφή των περικοπών που τους έχουν γίνει στις συντάξεις και στα δώρα, εκφράζει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Μαγνησίας.

Η δημόσια παρέμβαση του Συλλόγου γίνεται με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον τοπικό Σύλλογο, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να απευθύνονται στα σωματεία τους και να μην προσφεύγουν σε δικηγορικά γραφεία στα οποία πληρώνουν για να υποβάλουν αγωγές κατά του Κράτους.

Για τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας η απόφαση για τις περικοπές ήταν πολιτική, πολιτική πρέπει να είναι η απόφαση και για την επαναφορά των συντάξεων και των δώρων.

«Επιμένουμε στο πλαίσιο αιτημάτων όπως κατά καιρούς το έχουμε δώσει στο πρωθυπουργό και απαιτούμε η κυβέρνηση να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά μας, χωρίς αγωγές, χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα. Μπροστά μας έχουμε τις νέες περικοπές από τον νόμο Κατρούγκαλου και καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν όλοι μέρος στον «μαραθώνιο» των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Συντονιστική Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο τοπικός Σύλλογος επίσης σχολιάζοντας τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν συνταξιούχοι, υποστηρίζει ότι κανένας από αυτούς δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ επιστροφή από δικαστικές αποφάσεις και καταλήγοντας αναφέρει: «Δεν χρειάζονται τα Δικαστήρια για να μας πουν ότι είναι αντισυνταγματικά, ότι είναι άδικα, τα λέμε και τα επαναλαμβάνουμε στις συγκεντρώσεις, στα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, είναι πληρωμένα με αίμα, με δικά μας χρήματα και ζητάμε με πολιτική απόφαση να επιστραφούν αυτά σε όλους τους συνταξιούχους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου