ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στον Βόλο κατά των στρατιωτικών βάσεων

κάλεσμα-συμμετοχής-στη-συγκέντρωση-σ-734459

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση κατά των στρατιωτικών βάσεων που διοργανώνεται από το ΚΚΕ στον Βόλο, για την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στις 6:30 μ.μ., στην Πλατεία Πανεπιστημίου απηύθυνε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος, Κώστας Στεργίου, σε τηλεφωνικές παρεμβάσεις του σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι:

«Ο ερχομός ενός Λόχου της 4ης Ταξιαρχίας Μάχης της αμερικανικής Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο, είναι μια σοβαρή εξέλιξη, ενταγμένη στη συνολική κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο. Έρχεται να προστεθεί στην άφιξη στη Λάρισα (ΑΤΑ) των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) των ΗΠΑ, καθιστώντας και τη Θεσσαλία σε προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικανικού στρατού, κατά τα λόγια του ίδιου του Αμερικανού πρέσβη κάθε φορά που συναντιέται με τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης.»

«Με επιχειρήματα όπως ότι ο συγκεκριμένος Λόχος έρχεται για «συνεκπαίδευση» στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει αυτή η ενέργεια σε σχέση με την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης και της περιοχής, μιας και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η αποστολή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη συνολικότερα: η διασφάλιση με το αίμα των λαών, των συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η αλλαγή συνόρων, σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία και τους συμμάχους της. Μέσα σε αυτά το ελληνικό κεφάλαιο διεκδικεί κομμάτι από την πίτα των αιματοβαμμένων κερδών.

Ο ερχομός του συγκεκριμένου Λόχου των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη μετεγκατάσταση νέων-επιπλέον αμερικανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, αφού με δημοσιεύματα, άλλα τμήματα της ίδιας μονάδας έχουν ήδη εγκατασταθεί ή πρόκειται να φτάσουν το ίδιο χρονικό διάστημα σε Λετονία, Πολωνία και Ρουμανία, αποβλέποντας στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, κατά της Ρωσίας.»

«Η λογική που αναπαράγει η κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ότι οι ΗΠΑ είναι «σύμμαχοι» στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, πρέπει να βρει την πιο πλατιά καταδίκη. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είναι σύμμαχοι των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των μαθητών, των φοιτητών, του λαού. Δεν έχουν ξεχαστεί τα εγκλήματά τους στην Κύπρο, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού…Είναι σύμμαχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, και πρώτα και κύρια είναι σύμμαχοι των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας που βλέπουν τα συμφέροντά τους, τα αιματοβαμμένα κέρδη τους, να προωθούνται καλύτερα μέσα από το ευρωατλαντικό άρμα. Επίσης ο λαός ξέρει πολύ καλά τι είδους είναι αυτές οι «φιλίες» μέσα στα πλαίσια μιας λυκοσυμμαχίας. Βλέπουμε τι είδους «σύμμαχοι» στα πλαίσια του ΝΑΤΟ είναι και η Ελλάδα με την Τουρκία, ή η Τουρκία με τις ΗΠΑ κ.ο.κ.»

«Είναι αστείοι οι ισχυρισμοί μερίδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι Καμμένος και Τσίπρας έχουν διαφορετικές θέσεις. Δεν διαφωνούν πουθενά, όπως δεν διαφωνεί πουθενά ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Από βήματος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο δεν «άδειασε» τον Καμμένο όπως προβάλλεται, αλλά το αντίθετο. Επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εθνικό συμφέρον» το βάθεμα της στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην περιοχή, εμπλοκή η οποία δήθεν καθιστά την Ελλάδα σε πόλο «σταθερότητας». Βαφτίζει «εθνικό συμφέρον» τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην Ελλάδα όπως κάνει και όταν τσακίζει συντάξεις, μισθούς, εργατικά δικαιώματα, όταν ψηφίζει με τα άλλα αστικά κόμματα τα μνημόνια και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, όταν προχωρά στους πλειστηριασμούς και στην ποινικοποίηση των αγώνων. Και όσο για τη λεγόμενη σταθερότητα, όλοι όσοι μένουμε στο Βόλο και στη Λάρισα μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει να είμαστε δίπλα σε τέτοιες στρατιωτικές δυνάμεις, σε βάσεις από όπου θα εφορμούν μονάδες σε πολέμους, σε συρράξεις απέναντι σε άλλες χώρες και σε άλλες στρατιωτικές υπερδυνάμεις. Ότι αυτόματα είμαστε στόχος, στο γενικότερο αιματηρό «παιχνίδι» των γεωπολιτικών ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων.»

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής σε ξεσηκωμό! Το κάλεσμα μάχης του Κόμματός μας απευθύνεται σε κάθε εργάτη, κάθε νέο, κάθε άνεργο, κάθε λαϊκό άνθρωπο. Καθένα που μπορεί πια να δει κατάματα ότι η κυβέρνηση μας σέρνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, κάνοντας όλη τη χώρα «μαγνήτη» επιθέσεων, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές που αξιοποιούνται για επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών. Έχει θέση καθένας που νιώθει αριστερός και τώρα βλέπει αηδιασμένος την κυβέρνηση να γίνεται το καλύτερο βαποράκι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια: στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, στο γεγονός ότι έρχονται οι φονιάδες στο Βόλο και η περιοχή μας μετατρέπεται σε βάση για επεμβάσεις και δολοφονίες αμάχων, για τα επόμενα κύματα προσφυγιάς, χάριν των συμφερόντων μιας χούφτας μονοπωλίων. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε στη μετατροπή του Βόλου σε «Τρούμπα» όπου θα λέμε «καλώς ήρθε το δολάριο» όπως κάλεσε ο Π. Καμμένος, δηλαδή να μας εξαγοράσουν με 30 αργύρια-τα δολάρια που θα αφήσουν οι 350 αμερικανοί που θα εγκατασταθούν εδώ, όπως προκλητικά και ξεδιάντροπα είπε στην ΕΡΤ! Η θέση όλων είναι την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου!»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου