ΤΟΠΙΚΑ

Επετειακό συνέδριο στο ΙΑΚΑ με επιτιμοποίηση του Αντ. Λιάκου

επετειακό-συνέδριο-στο-ιακα-με-επιτιμ-734946

Τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του συμπληρώνει φέτος το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών, θα πραγματοποιηθεί επετειακό συνέδριο στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα του επετειακού συνεδρίου θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου με την τελετή αναγόρευσης του ομότιμου καθηγητή νεότερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντωνίου Λιάκου σε επίτιμο διδάκτορα και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες αλλά και ομιλίες αποφοίτων του τμήματος.

Ο Αντώνης Λιάκος έχει πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο σε ζητήματα ιστοριογραφίας, διανοητικής ιστορίας και κοινωνικής ιστορίας. Επιπλέον, έχει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Εχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ιστορίας της Εθνικής Τράπεζας, μέλος του Δ.Σ. του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιπρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και διευθυντής του περιοδικού Ιστορείν/Historein.

To 1996 παρασημοφορήθηκε από την ιταλική κυβέρνηση για τις συμβολή του στις ιταλικές ιστορικές σπουδές, και το 2012 του απενεμήθη το κρατικό βραβείο δοκιμίου για το βιβλίο του «Αποκάλυψη, Ουτοπία και Ιστορία».

Επίσης, από το 1998 έως το 2002 συμμετείχε στην συγκρότηση του Τμήματος ΙΑΚΑ και συνέβαλε καθοριστικά στην φυσιογνωμία του Τμήματος, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου