ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλία διακεκριμένου επιστήμονα σήμερα στο κτίριο Ματσάγγου του Π.Θ.

ομιλία-διακεκριμένου-επιστήμονα-σήμ-734951

Διάλεξη με θέμα: «Η παιδεία στους χρόνους της τουρκοκρατίας και το Κρυφό Σχολειό» θα πραγματοποιήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου Αστέριος Αργυρίου, σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κτίριο «Ματσάγγου» (28ης Οκτωβρίου 78, 2ος όροφος, Βόλος).

Το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΩΝ» και ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων πραγματοποιούν την πρώτη τους συνεργασία, που έχει επιστημονικό χαρακτήρα, μέσω της παραπάνω εκδήλωσης.

Ο ομιλητής είναι διακεκριμένο μέλος του Κοινού των Μαγνήτων και πρώην τρόφιμος της Παιδόπολης Λαρίσης, της Παιδόπολης Αγριάς Βόλου «Αγία Σοφία» και της Θεσσαλονίκης από το 1948 έως το 1956. Τον περασμένο Οκτώβριο, αναδείχθηκε «Παιδοπολίτης της Χρονιάς» από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, το οποίο τιμά κάθε χρόνο ένα πρόσωπο που με τις ενέργειές του.

Είναι επίσης ομότιμος καθηγητής των γαλλικών Πανεπιστημίων, χρημάτισε ακόμη υποπρόξενος και πρόξενος της Ελλάδας στο Στρασβούργο επί 17 έτη, ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση, στο Στρασβούργο, ελληνικού σχολείου, ελληνικής ορθόδοξης ενορίας και του Συλλόγου ελληνογαλλικής φιλίας κ.α.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου