ΤΟΠΙΚΑ

«Μαραθώνιος αγάπης» για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου

μαραθώνιος-αγάπης-για-το-λεωφορείο-734955

«Μαραθώνιος Αγάπης για το Συμμαθητή μου με Αναπηρία» η εκστρατεία ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα, στα γυμνάσια και λύκεια του νομού Μαγνησίας με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Μαθητών με Αναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου για τη συγκέντρωση ποσού 65.000 ευρώ με στόχο την αγορά ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου με το οποίο θα μετακινούνται καθημερινά οι μαθητές από και προς το σχολείο.

«Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει ως βασική αρχή του την ισότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές του. Απαιτείται να καλλιεργούνται κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες ώστε να προετοιμάζεται η ομαλή ένταξη των νέων στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι απαραίτητο να διευκολύνεται η πρόσβαση όλων των μαθητών στο σχολικό χώρο αλλά και οπουδήποτε αλλού θεωρείται αναγκαίο, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση των μαθητών με αναπηρία. Για να εξασφαλιστεί αυτή η πρόσβαση στα παιδιά με αναπηρίες που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Βόλου είναι απαραίτητο για τη μεταφορά τους ένα ειδικά διαμορφωμένο σχολικό λεωφορείο. Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου κάνει προσπάθεια για την απόκτηση του, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου να μετακινούνται ανεμπόδιστα και με ασφάλεια», αναφέρει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του.

Με βάση τα παραπάνω από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας απευθύνεται κάλεσμα ενεργοποίησης του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κατεύθυνση όμως της ευαισθητοποίησης των μαθητών στο θέμα της αναπηρίας και της ισότητας: οι σύλλογοι διδασκόντων να δράσουν είτε συλλογικά είτε ατομικά με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι μαθητές να αναπτύξουν δράσεις μέσα κι έξω απ’ το σχολείο, ώστε οι ίδιοι να γίνουν κοινωνοί αλλά και να διδόσουν παιδεία ισότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας.

Σημειώνεται ότι η οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:

-Κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking αρ. λογαριασμού: 202/003500-96 IBAN: GR3301102020000020200350096

-Δωρεά μέσω της πλατφόρμας GIVE & FUND
https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/eeeekvolou

-Κατάθεση μέσω PayPal ([email protected])
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96 IBAN: GR3301102020000020200350096

-Κουπόνια 1€ που διαθέτει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ (κ. Ουρ. Καρανικόλα, τηλ. 6973-279354).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου