ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο σε δύο Βολιώτισσες φοιτήτριες από το Λύκειο Ελληνίδων

βραβείο-σε-δύο-βολιώτισσες-φοιτήτριε-735068

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε προχθές, Σάββατο, η βράβευση δύο νεαρών φοιτητριών, οι οποίες έχουν ενταχθεί από μικρή ηλικία στην οικογένεια του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, συνεχίζοντας την πορεία τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του κτιρίου Ματσάγγου – Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το βραβείο «Μαρίας Μαύρου – Γκέκου», απονεμήθηκε φέτος στην 18χρονη Σπυριδούλα Θάνου, απόφοιτη του 2ου Λυκείου Βόλου και την 19χρονη Νικολία Μπλέτσα, απόφοιτη του Μουσικού σχολείου, αντίστοιχα, οι οποίες διανύουν ήδη τα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους διαδρομής.

Οι δύο φοιτήτριες μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τους στενούς δεσμούς που τις συνδέουν με το Λύκειο Ελληνίδων, την καθοριστική συνδρομή των δασκάλων τους, τις σπουδές αλλά και τα συναισθήματά τους για την τιμητική διάκριση που απέσπασαν.

Η Σπυριδούλα Θάνου, η οποία σπουδάζει Φυσικοθεραπεία στο Αίγιο, υπογράμμισε ότι εντάχθηκε από την ηλικία των 5 ετών στους κόλπους του Λυκείου και συνεχίζει με την ίδια πάντα ζέση την διαδρομή στα βήματα της παράδοσης. «Το Λύκειο είναι ένας χώρος όπου έμαθα παραδοσιακούς χορούς, έκανα δυνατές φιλίες και έμαθα πολλά για την ιστορία του τόπου μας, από σημαντικούς δασκάλους. Μου αρέσει να ασχολούμαι με τον χορό, γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ ευχάριστη ενασχόληση» υπογράμμισε η νεαρή φοιτήτρια. Παράλληλα σημείωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη τιμή ένα βραβείο, διότι σου δίνει ώθηση να προχωρήσεις».

Με ανάλογα συναισθήματα παρέλαβε το βραβείο της η Νικολία Μπλέτσα, φοιτήτρια στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται, επίσης, από παιδί στο Λύκειο, το οποίο χαρακτηρίζει «οικογενειακή υπόθεση». Η ίδια υπογράμμισε ότι την ώθησαν οι γονείς και η οικογένειά της, γενικότερα, να ασχοληθεί με την παράδοση, συνδυάζοντας τους παραδοσιακούς χορούς, που διδάχτηκε από σημαντικούς δασκάλους, με το πεδίο της γυμναστικής. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «νιώθω συγκίνηση διότι με τιμούν, και παίρνω δύναμη για να συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο αυτό, που θέλω να κάνω».

Το βραβείο, που απονεμήθηκε για τρίτη χρονιά από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, έχει θεσμοθετήσει ο Γιώργος Γκέκος, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Ζυρίχης και έγκριτο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελβετίας, ο οποίος χορηγεί το βραβείο, στη μνήμη της μητέρας του, Μαρίας Μαύρου-Γκέκου, πολύτιμης συνεργάτιδος του Λ.Ε.Β. στη διάρκεια του 1948-1963. Ο επιφανής Βολιώτης που διαπρέπει στο εξωτερικό, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «στόχος μου ήταν να δώσω στα νέα παιδιά την δυνατότητα να μπουν σε ένα πνεύμα παράδοσης, στο πλαίσιο του Λυκείου και χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι αυτός ο δρόμος, αρχίζει να παίρνει μια μορφή, όπως ήλπιζα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου