ΤΟΠΙΚΑ

Χαρ. Αθανασίου: Παταγώδη η αποτυχία της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

χαρ-αθανασίου-παταγώδη-η-αποτυχία-της-735569

“Η τραγική εικόνα που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η οποία σταδιακά μεταφέρεται στην ηπειρωτική χώρα, αντικατοπτρίζει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

Παρά το γεγονός ότι έχει πάρει έναν πακτωλό χρημάτων, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα». Αυτό τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, που μίλησε πριν από λίγη ώρα σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Βόλου για το μεταναστευτικό.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι «η ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας. Με άμεση ενίσχυση και της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και της ακτοφυλακής. Παράλληλα, πρέπει να προχωρήσουν οι επαναπροωθήσεις των παράτυπων μεταναστών, όπως προβλέπεται στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, να επιστρέφουν άμεσα στις χώρες προέλευσης τους. Αλλά και όσοι μένουν στην Ελλάδα, θα ζουν σε συνθήκες που εγγυώνται την αξιοπρέπειά τους. Είναι ντροπή αυτή η εικόνα που εκπέμπει η Ελλάδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό το αίσχος δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δίνει την εντύπωση μιας αποθήκης ψυχών» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Χαιρετισμό στην ίδια εκδήλωση, απηύθυνε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, λέγοντας πως καθρεφτίζεται η πλήρη ανικανότητά της να διαχειριστεί ένα μεγάλο ζήτημα, με κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις.

«Η εικόνα ανθρώπων σε απόλυτη εξαθλίωση, στη Μόρια και όπου αλλού, μας προσβάλλει ως χώρα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η κοινωνία μας έχει επανειλημμένα αποδείξει τη φιλανθρωπία της απέναντι στους πρόσφυγες» επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ ως Κυβέρνηση, θα διασφαλίσει τη φύλαξη των συνόρων αφενός και αφετέρου ανθρώπινες δομές για τους πρόσφυγες στα Κέντρα Υποδοχής.

Τις εργασίες της ημερίδας προλόγισε ο κ.Χριστόφορος Ιγγλέσης, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βόλου που είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης. «Σε μία τόσο εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, οι κυβερνώντες αδυνατούν να βάλουν μία τάξη, με συνέπεια τη διαιώνιση της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα νησιά. Δεν έχουν σχέδιο, δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους» σημείωσε από την πλευρά του.

Στην ημερίδα επίσης μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων. Γουργουλιάνης που μίλησε για την ανάγκη των εμβολιασμών, ο κ. Φίλος Ορφέας., αν. γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ ΝΔ. Εισηγήτρια από την ΟΝΝΕΔ Βόλου ήταν η κ. Καραγιάννη Μαρία, μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Τσιγκλιώτης Κώστας, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ. Επίσης συμμετείχε η Γραμματεία κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων – ΝΟΔΕ Μαγνησίας και ο Τομέας Κοινωνικών Θεμάτων ΔΗΜΤΟ Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου