ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Πιστά στο σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου «υπάρχει κι άλλος δρόμος» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας (είμαι και εγώ μέσα σε αυτά;;;) δεν εφάρμοσαν τις πρώτες υποδείξεις της κομματικής εγκυκλίου, ώστε να καταθέσουν μέχρι χθες (δεν έληγε προχθές, λήγει σήμερα) που έληγε η προθεσμία τις υποψηφιότητές τους στην Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών.
Προφανώς έχουν κανονίσει να προταθούν από άλλα κομματικά στελέχη ή από τα αρμόδια κομματικά όργανα (το εννοείς και για μένα αυτό;;;).
Σε κάθε περίπτωση απ’ ό,τι γνωρίζουμε ουδείς εγκατέλειψε την κούρσα (το εννοείς και για μένα αυτό ;;;).

Απεργία
Τρεις εναλλακτικές προτάσεις μπορεί κανείς να δει για σήμερα θέλοντας να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.
Πλατεία Ελευθερίας, Δημαρχείο του Βόλου και Δημαρχείο Ν. Ιωνίας, απ όπου θα ξεκινήσουν τρεις διαφορετικές πορείες με τον ίδιο προορισμό.
Περιττή νομίζω η υπενθύμιση ότι σήμερα δεν είναι αργία αλλά απεργία.
Η υπόμνηση απαραίτητη για όσους από χθες προγραμμάτιζαν εκδρομές στους αγρούς.
Β.Κ

Μαγικό
χαρτάκι
Εχουν σπάσει τα τηλέφωνα επώνυμοι και ανώνυμοι από Αθήνα αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι για τον τελικό του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό.
Οι απαντήσεις που παίρνουν είναι αποθαρρυντικές, όπερ σημαίνει και “μπάρμπα στην Κορώνη να έχεις, θα τα στάξεις… προκειμένου να βρεθείς το Σάββατο στο Πανθεσσαλικό”. Ο.κ το μήνυμα ελήφθη.
Β.Κ

Κεσάτια
“Έσπασαν” την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου και πολλά καταστήματα χθες ήταν ανοιχτά στην Ερμού αλλά και στους κάθετους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της αγοράς.
Αρκετοί ήταν αυτοί που προφανώς σκέφτηκαν: με τόσα κεσάτια και μουρμούρες στην αγορά υπάρχει η πολυτέλεια για ξεκούραση; Μάλλον όχι και έδωσαν τη μάχη για το μεροκάματο της ημέρας. Τώρα τι τζίρο έκαναν… άγνωστο, αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν.
Β.Κ

Κινητικότητα
Κινητικότητα καταγράφεται για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ, κάτι που θα ενταθεί μέσα στο Μάιο, καθώς οι εκλογές είναι μέσα στις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο στέλεχος με εμπειρία στα κομματικά, από το παρελθόν, και οποίο υποστηρίζεται από συγκεκριμένο βουλευτικό γραφείο και τον οποίο σε ανύποπτη στιγμή τον κατηγόρησε ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Μουλάς ότι δεν πλήρωνε τις συνδρομές του στο κόμμα…
Α.Τ.

Δεν δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο
Πάντως πολλοί είναι αυτοί που δεν δείχνουν και ιδιαίτερο ζήλο να συμμετάσχουν στις εκλογές, καθώς, όπως λένε, οι αιρετοί μειώνονται από είκοσι που ήταν στις προηγούμενες εκλογές στους εννέα, καθώς το 30% θα είναι με ποσόστωση από τις γυναίκες, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός όσων εκλέγονται ex officio (πρώτος νομαρχιακός σύμβουλος, πρώτος δημοτικός σύμβουλος, οι υποψήφιοι πρόεδροι που συγκεντρώνουν πάνω από το 20% των ψήφων κ.α.).
Α.Τ.

Ελαφρότητα
Με δέλεαρ πληρωμένο κατάλυμα για τις θερινές τους διακοπές σε περιοχές στις οποίες λειτουργούν Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, γιατροί του ΕΣΥ καλούνται να εργαστούν άμισθοι και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ιδίως σε έκτακτα περιστατικά.
Το έγγραφο που απέστειλε προ ημερών το υπουργείο Υγείας σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «απίστευτης ελαφρότητας», σε μια προσπάθεια να καλυφθούν το καλοκαίρι τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, κυρίως στα νησιά.
Μάλιστα το υπουργείο αναφέρει ότι η δαπάνη των καταλυμάτων θα καλυφθεί από τις τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης. Οι γιατροί πάντως πληροφορήθηκαν ότι συμφωνίες με τους δήμους δεν έχουν γίνει, οπότε το εγχείρημα, όπως λένε, βρίσκεται ούτως ή άλλως στον…αέρα.
Β.Σ.

Αλλη εμφάνιση
Έχουν ανάψει για τα καλά τα «αίματα» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η κινητικότητα των παρατάξεων ενόψει της κάλπης των φοιτητικών εκλογών κορυφώνεται και το κλίμα έντασης χαρακτηρίζει τον πανεπιστημιακό χώρο. Οι φετινές εκλογές χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη «μάχη» που δίνουν μεταξύ τους οι παρατάξεις, ώστε να αυξήσουν τη δύναμή τους και η άγρα ψήφων γίνεται με βάση όσα τους προηγούμενους μήνες διαδραματίστηκαν στους ακαδημαϊκούς χώρους. Υπάρχει όμως και ένα διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στοιχείο. Την εμφάνισή του στο χώρο έκανε και τραπεζάκι αναρχικών.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου