ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει η ακαδημία γονέων

αρχίζει-η-ακαδημία-γονέων-735735

Ενημερωτικές και συμβουλευτικές δράσεις από ειδικούς στον Βόλο

Το πρόγραμμα ακαδημία γονέων Βόλου πραγματοποιείται σε δώδεκα περιοχές της Αττικής και για πρώτη φορά στον Βόλο.

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα της Ι.Μ.Δ «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», συνδιοργανώνουν την υλοποίηση του προγράμματος, υπό την επιστημονική επιστασία του περιφερειακού συντονιστή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ΠΕ 86 δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη και του υπεύθυνου Σ.Σ.Ν. Αντωνίου Πλαγερά της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και της Ένωσης Γονέων Βόλου.

Το πρόγραμμα ακαδημία γονέων έχει ως στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από τον χώρο της Υγείας. Θα πραγματοποιηθούν 8 μηνιαίες συναντήσεις, κάθε Τετάρτη ώρες 17.00 – 19.00 στο Μουσείο Τσαλαπάτα, στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Η πρώτη συνάντηση διοργανώνεται την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 17.00 – 19.00, με θέμα «Η προσέγγιση του εφήβου – Σχέση με τους γονείς». Εισηγήτρια είναι η Καλλιόπη Αθανασίου ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, επιστ. συνεργάτιδα Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού».

Η δεύτερη συνάντηση διοργανώνεται την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 17.00 –19.00, με την ενότητα «Δημιουργικό διαδίκτυο- Εκπαίδευση – Πολιτισμός». Εισηγητής είναι ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, μεταδιδακτορικός ερευνητής, δρ. Ψηφιακής Λαογραφίας, M.A., M.ed., πληροφορικός, πολιτισμολόγος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Αντώνη Πλαγερά, υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας, 5ος όροφος ΔΔΕ Μαγνησίας κτίριο Μουρτζούκου, e-mail [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου