ΤΟΠΙΚΑ

Συγκίνηση στην αλλαγή διοίκησης του Λιμεναρχείου Βόλου

συγκίνηση-στην-αλλαγή-διοίκησης-του-λ-735833

Διοικητής στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος ο Μανώλης Κανάλης – Νέος λιμενάρχης Βόλου ο Χρήστος Κανάκης – Στο Αρχηγείο του Λιμενικού ο αρχιπλοίαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου από τον πλοίαρχο Μανώλη Κανάλη στον πλοίαρχο Χρήστο Κανάκη.

Ο κ. Κανάλης αναλαμβάνει διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, ενώ ο αρχιπλοίαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης που υπηρετούσε στη θέση αυτή τοποθετήθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Ο κ. Κανάκης επέστρεψε στη διοίκηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για δεύτερη φορά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον β’ όροφο του ΟΛΒ παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και πλήθος εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών αρχών καθώς και προσωπικού του λιμενικού σώματος.

Ο κ. Κανάλης βρισκόταν επί πέντε χρόνια στο τιμόνι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

«Εκτέλεσε τα καθήκοντά του με γνώμονα πάντα τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο ίδιος και ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του που επέδειξαν ήθος, υψηλό αίσθημα ευθύνης κι επαγγελματισμό, αναδεικνύοντας το κύρος του Λιμενικού.

Ο πλοίαρχος αποχώρησε για τη νέα του θέση πεπεισμένος όπως ανέφερε ο ίδιος ότι διοίκησε διαχρονικά ένα ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό ηθικό κι αρετές, με στρατιωτική πειθαρχία που δεν γνώριζε ωράρια, σεβόμενο τη στολή που φέρει και μόχθησε για την ασφάλεια και την τάξη, στη χερσαία ζώνη, στα λιμάνια και στη θάλασσα.

Από την πλευρά του ο νέος λιμενάρχης Βόλου Χρήστος Κανάκης τόνισε ότι το διακύβευμα

δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά η εξυπηρέτηση του πολίτη και ναυτικού, κάθε νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της χώρας μας.

Αναφερθείς στο λιμάνι του Βόλου, ο νέος λιμενάρχης επεσήμανε ότι αυτό αποτελεί τον τρίτο σημαντικότερο εμπορικό λιμένα της χώρας στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, γέφυρα μεταξύ Ευρώπη, Μ. Ανατολής κι Ασίας.

Ο ίδιος είπε ότι «προσβλέπω στη συνεργασία με όλους τους φορείς» και απηύθυνε κάλεσμα προς το προσωπικό του Λιμεναρχείου να εξακολουθήσει να πράττει το καθήκον του, υπηρετώντας πιστά το δημόσιο συμφέρον και αντιμετωπίζοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης θάρρος και καρτερικότητα τις σημερινές αντιξοότητες.

Σειρά ομιλιών και ανταλλαγή αναμνηστικών

Ακολούθησε σειρά ομιλιών που εκθείασαν το έργο των δύο αξιωματικών και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξήρε το έργο του κ. Κανάλη στο Λιμεναρχείο, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με ήθος, σεμνότητα κι αποτελεσματική δράση.

Από την πλευρά του ο αρχιπλοίαρχος Αλ. Τσελίκης τόνισε ότι οι δύο αξιωματικοί αποτελούν στελέχη του Λιμενικού Σώματος που κατέχουν άξιες θέσεις, ενώ ο υπολιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου Δημήτρης Ζαραζάνης πρόσθεσε ότι ο κ. Κανάλης θα είναι πάντοτε κοντά μας ενώ ο κ. Κανάκης αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για δεύτερη φορά. «Είναι αξιωματικοί που υπηρέτησαν σε θέσης με βάση ποιοτικά κριτήρια. Είναι δικοί μας άνθρωποι. Θα χάσουμε τον αρχιπλοίαρχο κ. Τσελίκη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Ιωάννης Τόλιας στάθηκε κυρίως στο ευχάριστο του γεγονότος αφού και τα τρία στελέχη του Λιμενικού αναβαθμίζονται.

Ειδική αναφορά στο πρόσωπο του απελθόντος λιμενάρχη έκανε από την πλευρά του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου, ο οποίος επισήμανε ότι επί διοίκησή τους υπήρχε άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών, ενώ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλης Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε δεδομένη τη συνεργασία με το Λιμεναρχείο τονίζοντας ότι «υπηρετούμε και προστατεύουμε τον πολίτη».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο τέως πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στο πρόσωπο του λιμενάρχη τονίζοντας ότι επί διοίκησής του το λιμάνι δεν ήταν μόνο ασφαλές αλλά και λειτουργικό. Την άψογη συνεργασία του απελθόντα λιμενάρχη επισήμανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Θόδωρος Τσαρδακάς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου