ΤΟΠΙΚΑ

Δύο νεκροί σε τροχαία στη Μαγνησία

δύο-νεκροί-σε-τροχαία-στη-μαγνησία-851206

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από τροχαία είναι ο θλιβερός απολογισμός της προηγούμενης εβδομάδας, 23 έως 29 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα τραυματίστηκε σοβαρά ο 44χρονος ξενοδόχος Σωτήρης Γραμμένος, κάτοικος Σκοπέλου, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του στο 1ο χιλιόμετρο από Σκόπελο για Στάφυλο. Ο 44χρονος δεν φορούσε κράνος. Αμέσως οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά του κοντά στο ελικοδρόμιο.
Επίσης στις 10.30 προχθές το βράδυ ο 24χρονος επαγγελματίας οπλίτης Παναγιώτης Αποκορίτης, κάτοικος Υπάτης Λαμίας που υπηρετούσε στο 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο, βρήκε τραγικό θάνατο στην ΠΑΘΕ κοντά στον Αλμυρό, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη εξετράπη της πορείας του κι ανετράπη. Η σορός του διακομίστηκε στη Λάρισα για νεκροψία-νεκροτομή.
Τα τροχαία οφείλονται στην απόσπαση προσοχής των οδηγών κατά την οδήγηση, στην κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και στην παραβίαση σήματος τροχονόμου.
Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα ελέγχθηκαν 302 οδηγοί για μέθη και βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις, ενώ 195 ήταν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν για υπερβολική ταχύτητα. Επίσης βεβαιώθηκαν 82 παραβάσεις για ζώνες ασφαλείας και χρήση παιδικών καθισμάτων.
Αναφορικά με τους ελέγχους στα δίκυκλα, οι αστυνομικοί της Τροχαίας ήλεγξαν 568 οδηγούς και βεβαιώσαν συνολικά 148 παραβάσεις, από τις οποίες οι 70 αφορούν μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 35 στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στο κοινωνικό της μήνυμα, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αναφέρεται στο δεκάλογο του καλού οδηγού, τονίζοντας:
• Η οδήγηση του αυτοκινήτου είναι μια σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί γνώση, σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στους άλλους.
• Η κατάλληλη εκπαίδευση πριν από την απόκτηση της άδειας οδήγησης είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία. Στόχος είναι να συνεχίζεται δια βίου και μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης.
• Έγνοιες, προβλήματα και στεναχώριες είναι οι χειρότεροι συνοδηγοί. Πρέπει να παραμένουν έξω από το αυτοκίνητο.
• Η ζώνη ασφαλείας μας δένει με τη ζωή. Έχει αποδειχθεί εκατομμύρια φορές σωτήρας ζωής ανθρώπων, που ενεπλάκησαν σε οδικό τροχαίο ατύχημα.
• Η ευγένεια προς τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς διευκολύνει τη συνύπαρξη στους δρόμους και κατά συνέπεια και εμάς τους ίδιους ως οδηγούς.
• Οι πινακίδες και οι σηματοδότες αποτελούν βασικούς ρυθμιστές της ομαλής κίνησης στους δρόμους. Ο μη σεβασμός τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ατύχημα.
• Οδήγηση και κατανάλωση οινοπνεύματος αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό, οι συνέπειες του οποίου είναι ανυπολόγιστες.
• Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αποσπά επικίνδυνα την προσοχή και συχνά έχει γίνει αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Είναι προτιμότερο να κάνουμε χρήση του κινητού όταν είμαστε σταματημένοι.
• Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του, μειώνει καθοριστικά τις πιθανότητες ατυχήματος από κάποια βλάβη.
• Κάθε χρόνο μια κωμόπολη χάνεται στους ελληνικούς δρόμους. Είναι χρέος μας να συνειδητοποιήσουμε το πόσους κινδύνους εγκυμονεί η καθημερινή μας κίνηση στους δρόμους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου