ΤΟΠΙΚΑ

Καμία δωρεάν υπηρεσία από το Επιμελητήριο

καμία-δωρεάν-υπηρεσία-από-το-επιμελητ-736358

Συνδρομή καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την πάσης φύσεως παροχή υπηρεσίας, συνδρομή καλούνται να πληρώσουν στο Επιμελητήριο και για κάθε ανταποδοτική υπηρεσία.

Επί πληρωμή όλες οι υπηρεσίες που παρέχει το «σπίτι του επαγγελματία» εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται «δεμένες χειροπόδαρα» με σειρά φορολογικών και άλλων θεμάτων.

Επιχειρήσεις απευθύνθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούν να λάβουν από το ΓΕΜΗ ούτε ένα πιστοποιητικό χωρίς να πληρώσουν. Δυστυχώς, το ίδιο συμβαίνει και για κάθε ανταποδοτική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αν και οι συνδρομές σε αυτή την περίπτωση είναι προαιρετικές.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στον διευθυντή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Κωνσταντίνο Βούκουτο. Ο κ. Βούκουτος ενημέρωσε ότι βάσει της υπουργικής απόφασης 79752/2014 η συνδρομή στο ΓΕΜΗ είναι υποχρεωτική.

«Η συνδρομή η οποία ισχύει για το ΓΕΜΗ από το 2015 είναι υποχρεωτική για πάσης φύσεως επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής, είτε είναι ατομικές επιχειρήσεις, είτε είναι εταιρείες. Ενδεικτικά για τις ανώνυμες εταιρείες η συνδρομή είναι 320 ευρώ, ενώ για τις ατομικές επιχειρήσεις 30 ευρώ.

Επίσης, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες όπως οποιεσδήποτε μεταβολές και πράξεις γίνονται και αναρτούνται καταβάλλεται το ποσό των 10 ευρώ», επισήμανε.

Μάλιστα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας ετοιμάζεται να στείλει επιστολή στα μέλη του που έχουν σε εκκρεμότητα με τις συνδρομές στο ΓΕΜΗ προκειμένου να ενημερώσει για τις οφειλές αυτές καθώς ο Νόμος ορίζει ότι οι οφειλές που δεν καταβάλλονται στο ΓΕΜΗ μπορούν να βεβαιώνονται από το Επιμελητήριο.

«Θα ενημερώσουμε έγκαιρα τα μέλη μας να καταβάλουν το ετήσιο τέλος. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία βεβαίωση», διευκρίνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά στις συνδρομές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, που βάσει της υπουργικής 3586/2014 είναι προαιρετικές, ο διευθυντής του Επιμελητηρίου ενημέρωσε ότι «όταν μία επιχείρηση λαμβάνει μία ανταποδοτική υπηρεσία από το Επιμελητήριο, όπως συμμετοχή σε εκθέσεις και ημερίδες, συμβουλές από τον νομικό σύμβουλο, ενημέρωση για κοινοτικά προγράμματα από τον ειδικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου, τότε οφείλει να καταβάλει τη συνδρομή».

Η συνδρομή στο Επιμελητήριο είναι ανάλογη με τη μορφή των εταιρειών. Κυμαίνεται από 20 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις, έως και 100 ευρώ για τις ανώνυμες εταιρείες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου