ΤΟΠΙΚΑ

Υγειονομική «βόμβα» στον θόλο του Πανεπιστημίου

υγειονομική-βόμβα-στον-θόλο-του-παν-736414

Σε υγειονομική «βόμβα» έχει μετατραπεί ο θόλος στο κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σκουπίδια και ακαθαρσίες κατακλύζουν τον χώρο, όπου καθημερινά συνωστίζονται εκατοντάδες φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι. Η εικόνα στην είσοδο του κτιρίου κάθε άλλο παρά σε ακαδημαϊκό χώρο παραπέμπει…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τέταρτη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας χθες και η κατάσταση από πλευράς καθαριότητας και υγιεινής άρχισε να ξεφεύγει εκτός ορίων…

Σκουπίδια υπάρχουν τόσο στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, στα παρτέρια, στις εισόδους, όσο και στον θόλο. Τα καλαθάκια απορριμμάτων ξεχειλίζουν από σκουπίδια που συσσωρεύονται και έξω από αυτά σχηματίζοντας «βουναλάκια». Χαρτιά, πλαστικά, κυπελάκια του καφέ, ό,τι κανείς μπορεί να φανταστεί ξεχειλίζει έξω από τους κάδους. Μπαίνοντας κανείς στον θόλο αντικρίζει… βομβαρδισμένο τοπίο.

Η κατάσταση στο Παπαστράτου είναι η χειρότερη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά κτίρια, καθώς το προηγούμενο Σάββατο, πριν την έναρξη της απεργιακής κινητοποίησης των καθαριστριών, πραγματοποιήθηκε φοιτητικό πάρτι. Στο πάτωμα έχουν χυθεί ποτά και αναψυκτικά με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει… χρώμα από τις ακαθαρσίες και ο χώρος να έχει δυσάρεστη μυρωδιά.

Φοιτητές επισήμαναν χθες ότι και η κατάσταση στις τουαλέτες είναι άσχημη θέτοντας ζήτημα υγιεινής.

Μέχρι τη λήξη της κινητοποίησης διοικητικοί υπάλληλοι φροντίζουν μόνοι τους να διατηρούν τους χώρους εργασίας τους καθαρούς στους κοινόχρηστους χώρους όμως παρατηρείται πρόβλημα.

Η απεργία των καθαριστριών συνεχίστηκε και σήμερα και έληξε αργά το μεσημέρι. Οι καθαρίστριες είχαν… «κρεμάσει» σκούπες διαμαρτυρόμενες για την ουσιαστική απόλυσή τους. Στο τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις για 29 άτομα που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας στα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Αντιθέτως τον τομέα της καθαριότητας στα πανεπιστημιακά κτίρια του Βόλου θα κληθεί να αναλάβει εργολάβος που θα αναδειχθεί μέσα από διαγωνισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου