ΤΟΠΙΚΑ

Τένια Μακρή: Με εσωτερική πίστη μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο

τένια-μακρή-με-εσωτερική-πίστη-μπορού-736449

Μήνυμα ότι η μάχη με τον καρκίνο μπορεί να κερδηθεί αν οι άνθρωποι που προσβληθούν από τη νόσο έχουν εσωτερική πίστη στον εαυτό τους, έστειλε από τον Βόλο η Τένια Μακρή, οικογενειακή σύμβουλος, σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας.

Η κ. Μακρή ήταν η κύρια ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Νοσοκομείο Βόλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας, με θέμα «Πνοή Ζωής – Αληθινές ιστορίες από Αληθινές Γυναίκες», στην οποία επίσης έκαναν «κατάθεση ψυχής» γιατρός και νοσηλεύτριες που εργάζονται στο Αχιλλοπούλειο, οι οποίες πέρασαν την τραυματική εμπειρία του καρκίνου, θεραπεύτηκαν, και σήμερα πιο δυνατές από ποτέ ατενίζουν τη ζωή με άλλο μάτι.

Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και ήταν ενταγμένη στις δράσεις του ΓΝΒ, με αφορμή ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Διοικητή, η κ. Μακρή, υπογράμμισε πως «εκτός από τον ιατρική θεραπεία που είναι απαραίτητη στα άτομα που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, ο εσωτερικός εαυτός του ασθενή είναι αυτός που παίζει καταλυτικό ρόλο» και ότι «δεν θα βγαίναμε στο πέλαγος εάν η εσωτερική μας πίστη δεν μας βοηθούσε».

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της πνευματικότητας του ασθενή με καρκίνο, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο ζήτημα του καρκίνου του μαστού, αφού τα στοιχεία δείχνουν παγκοσμίως πως μια στις οκτώ γυναίκες νοσεί από καρκίνο του Μαστού.

Εκ μέρους του συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, η νέα πρόεδρος κ. Σοφία Ιωάννου από την πλευρά της, άδραξε την ευκαιρία για να ζητήσει τη συνδρομή των φορέων για την εξεύρεση σταθερής στέγης για το σύλλογο, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός ανέφερε πως απώτερος στόχος είναι να περάσει το μήνυμα πως οι καρκινοπαθείς μπορούν να γίνουν και πάλι ενεργοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου