«Κρίσεις και αλλαγές - Το αχώριστο δίδυμο»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-10-11, 14:24:30
«Κρίσεις και αλλαγές - Το αχώριστο δίδυμο»

Παρουσιάζεται σήμερα στον Βόλο, το νέο βιβλίο του Βασίλη Μανίκα

 

«Οι κοινωνίες πρέπει να μάθουν να αναζητούν καινούργιους ατραπούς και νέους ορίζοντες διαφυγής στο μέλλον. Οι τελευταίες απανωτές κρίσεις, δυστυχώς, έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Απαραίτητα στοιχεία ανάπτυξης και προόδου κρατών και επιχειρήσεων είναι η ύπαρξη ενός ενδελεχούς στρατηγικού σχεδίου, ο ειλικρινής διάλογος, η συνεννόηση, η σύνθεση ιδεών, και, τέλος, η υλοποίηση του σχεδίου. Απ’ ό,τι φάνηκε από την τελευταία μεγάλη κρίση, σχεδόν όλα αυτά στο σύνολό τους εξέλιπαν με οικτρά και ειδικά για τη χώρας μας ίσως μοιραία αποτελέσματα».

Τα παραπάνω επισημαίνει, με τη μορφή επιλόγου, ο συγγραφέας Βασίλειος Δ. Μανίκας στο βιβλίο του «Κρίσεις και αλλαγές – Το αχώριστο δίδυμο», το οποίο παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στις 20.00 στο ξενοδοχείο «Volos Palace», στην αίθουσα «Μαγνησία».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δρ. Χρήστος Κόλλιας, καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Εφαρμοσμένης Οικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βάσω Κυριαζή, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη». Με έναν τρόπο απλό και κατανοητό, μιλά ουσιαστικά θέλει να περάσει το μήνυμα ότι «αν είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε, έχουμε την ελπίδα να πετύχουμε».

Επίσης, στο βιβλίο αναλύονται τα αίτια και οι παραλείψεις που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε μια συνεχόμενη κρίση και προτείνονται τρόποι αποφυγής και καλής διαχείρισης μελλοντικών κρίσεων. Ειδικά για την Ελλάδα δίνεται έμφαση στα λάθη των κυβερνώντων και στην κακή λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και προτείνονται παρεμβάσεις για τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου.

«Ενός κράτους που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές και να διασφαλίζει τους πολίτες του. Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, μαζί με το όραμα και τις αξίες μιας χώρας ή ενός οργανισμού οδηγούν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Όσο είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε, έχουμε ακόμη ελπίδα να πετύχουμε. Tο μέλλον είναι εδώ, αλλά δεν μας περιμένει, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για δράση ώστε να πορευθούμε μαζί του. Ο χρόνος δεν είναι απλά χρήμα, αλλά η ίδια η ζωή. Aς κάνουμε κάτι να την κερδίσουμε!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=