ΤΟΠΙΚΑ

«Εικονική πραγματικότητα οι ανακοινώσεις Μπέου στην Επιτροπή Διαβούλευσης»

εικονική-πραγματικότητα-οι-ανακοιν-737109

Ως εικονική πραγματικότητα χαρακτηρίζουν οι σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για Τον Βόλο» και της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» τις ανακοινώσεις του δημάρχου, Αχ. Μπέου, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, αποδομώντας μία προς μία τις δηλώσεις για τα έργα στα οποία αναφέρθηκε σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του 2019. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των εννέα δημοτικών συμβούλων Ι. Αποστολάκη, Ε. Ανδρέου -Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλα, Μ. Δραμητινού, Λ. Κατσαλή, Φ. Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδη, Ν. Οικονόμου και Ν. Στόικου, έχει ως εξής:

«Μόνο ως εικονική πραγματικότητα μπορούν να εκληφθούν οι χθεσινές προεκλογικές ανακοινώσεις του δημάρχου, Αχ. Μπέου, στην Επιτροπή Διαβούλευσης, από την οποία απουσίαζε, για μια ακόμη φορά η συντριπτική πλειονότητα των …διαβουλευόμενων φορέων. Μάλιστα, για να μη χάσει κανένας τις βαρυσήμαντες φούσκες (!) του «μεγάλου αρχηγού», υπήρξε μέριμνα για την … απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης από τοπικό ηλεκτρονικό μέσο. Όμως, καμία επικοινωνιακή σκηνοθεσία δεν μπορεί να κρύψει την αγωνιώδη, αλλά μάταιη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να σκεπάσει την απραξία και την αποτυχία της, όλα αυτά τα χρόνια, και να πείσει πως, πέρα από φώτα, λουλούδια και τραγουδιστές, παράγει έργο.

Ενθουσιώδης, λοιπόν, ανακοίνωση για το Μουσείο της Αργούς. Ναι, για αυτό που βρήκαν ουσιαστικά έτοιμο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με προτεραιότητα για ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ, το οποίο, όμως, έργο οι ίδιοι απαξίωναν προκλητικά και για το οποίο δήλωναν, το 2014, πως δεν αποτελούσε προτεραιότητα και καθυστέρησαν, κοντά τέσσερα χρόνια, να προχωρήσουν στην τυπική έγκριση του πρακτικού του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Ενθουσιώδης ανακοίνωση και για το Δημοτικό Θέατρο. Ναι, για αυτό που επίσης βρήκαν από τους προηγούμενους ώριμο να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ χωρίς χρονοτριβή, ενώ αυτοί χλεύαζαν τις μελέτες που βρήκαν και άφησαν τέσσερα χρόνια να περάσουν ανεκμετάλλευτα. Θα τα καλύψουν, όμως, τώρα, με τα «εγκαίνια» που έχουν ανακοινώσει για τις επόμενες μέρες, με κομπάρσο τον περιφερειάρχη, χωρίς να υπάρχει ούτε καν ταμπέλα, αφού δεν έχει γίνει ακόμη η δημοπράτηση του έργου. Η εικονική πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο…

Ενθουσιώδης ανακοίνωση και για την πλατεία Πανεπιστημίου. Άλλο ένα έργο που βρήκαν από τους προηγούμενους και περίμεναν να φτάσουν στον πέμπτο χρόνο της θητείας τους, για να πουν ότι θα το προχωρήσουν.

Ενθουσιώδης ανακοίνωση και για ποσά που θα διατεθούν για έργα στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Κανένας τους όμως δεν έχει δώσει λόγο, μέχρι σήμερα, για το γεγονός ότι, αφενός έχουν κάνει ελάχιστες συντηρήσεις στα σχολεία, τα τέσσερα αυτά χρόνια, σε σημείο που έφτασαν να πέφτουν ταβάνια, αφετέρου για το ότι άφησαν τον Δήμο Βόλου έξω από το ΠΕΠ Θεσσαλίας για τη σχολική στέγη, ακόμη, για το γεγονός ότι δεν πήραν καμία χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γιατί δεν κατέθεσαν πρόταση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.

Ενθουσιώδης ανακοίνωση και για τους πέμπτο και έκτο κυκλικό κόμβο. «Ξέχασαν», βεβαίως, να πουν ότι είναι άλλο ένα έργο που οι προηγούμενοι είχαν προετοιμάσει και οι ίδιοι ανέτρεψαν τον σχεδιασμό, αναθέτοντας τη μελέτη σε μελετητή της αρεσκείας τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει αστοχία (;) 350 χιλ. ευρώ στην κατασκευή των πρώτων από αυτούς, γιατί, φαίνεται, δεν μπορούσαν να προβλεφθούν κάποια ζητήματα σε ένα τόσο πολύπλοκο (;) έργο, όπως είναι οι κόμβοι… Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν τα ίδια και στη συνέχεια.

Ποια είναι η πραγματικότητα τελικά; Ότι η δημοτική αρχή έχει λάμψει με την αδράνεια και την ανικανότητά της, στα τέσσερα χρόνια της θητείας της, και επιδίδεται σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει «τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Η αλήθεια είναι πως, ενώ έχουν μπει στον πέμπτο χρόνο της θητείας τους, όχι μόνο δεν κατάφεραν να σχεδιάσουν, οργανώσουν και ξεκινήσουν ούτε ένα έργο δικό τους με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αλλά ούτε και αυτά που βρήκαν έτοιμα να τα προχωρήσουν, ούτε ακόμη αυτά που βρήκαν σε εξέλιξη, να τα ολοκληρώσουν.

Και αθροίζουν τους προϋπολογισμούς των έργων που υποτίθεται ότι ΘΑ κάνουν σε βάθος χρόνων, για να παραμυθιάσουν ότι έχουν τεχνικό πρόγραμμα για το 2019 ύψους 95 εκατ. ευρώ. Ας ενημερώσουν τους Βολιώτες ποιο είναι το τεχνικό πρόγραμμα που εκτέλεσαν, ανά έτος από το 2014 έως σήμερα, και τότε θα αποκαλυφθεί η γύμνια τους.

Όσο για τις δικές τους εξαγγελίες που έμειναν υποσχέσεις στα χαρτιά μιας και τους νοιάζει μόνο η ΄΄βιτρίνα΄΄, αναμένουμε τον πλούσιο αυριανό απολογισμό τους και θα επανέλθουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου