ΤΟΠΙΚΑ

“Μαλλιά – κουβάρια” στον Πολιτιστικό της Νέας Ιωνίας

μαλλιά-κουβάρια-στον-πολιτιστικό-851206

Εν μέσω έντασης, και αφού αποχώρησαν τα μέλη της μειοψηφίας καταγγέλλοντας τη χθεσινή διαδικασία έκτακτης σύγκλησης του Δ.Σ του ΠΟΔΝΙ, προκειμένου να ανατραπεί απόφαση που ελήφθη μόλις την προηγούμενη Πέμπτη κατά της έφεσης σε πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε εργαζόμενη, τα έξι μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Πολιτιστικού ψήφισαν υπέρ της άσκησης έφεσης κατά απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.
Την απόφαση για την άσκηση έφεσης αύριο Τετάρτη (λήγει η προθεσμία) έλαβαν τα έξι μέλη της πλειοψηφίας Στ.Λάζος, Δημ. Φασούλας, Δημ. Ρίζος,Χρ. Καρακώστας, Χαρά Αγκρή και Χρυσούλα Βαΐου, ενώ ο κ. Λάζος στην εισήγησή του τόνιζε ότι προέκυψαν νέα στοιχεία (απόφαση του Αρείου Πάγου) που υποχρεώνουν το ΠΟΔΝΙ να κάνει έφεση.
Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους με την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ και αποδίδοντάς την σε μεθοδεύσεις προκειμένου να ανατραπεί η προηγούμενη απόφαση, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση τα μέλη των μειοψηφιών κ.κ. Κ. Χαλέβας, Κων. Κουκουβίνος, Βάσω Κυριαζή και Μαργαρίτα Παπαϊωάννου, που υπογράμμιζαν παράλληλα ότι αποτελεί άλλοθι της πλειοψηφίας ότι προέκυψαν νέα στοιχεία από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης, όταν η πλειοψηφία του ΔΣ ( 5 κατά – 4 υπέρ) του Πολιτιστικού είχε αποφασίσει να αποδεχτεί τη δικαστική απόφαση που δικαίωνε την εργαζόμενη του Οργανισμού.
“Δεν υπάρχει λόγος για έκτακτη συνεδρίαση και η δικαιολογία που επικαλείται ο Πρόεδρος είναι ανυπόστατη και υποκρύπτει μεθόδευση για ανατροπή της προηγούμενης απόφασής μας», επισήμανε ο Κ. Χαλέβας, ενώ οι Κώστας Κουκουβίνος, Βάσω Κυριαζή και Μαργαρίτα Παπαϊωάννου πριν αποχωρήσουν επίσης αντέτειναν ότι αντί για την εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων η δημοτική αρχή θα έπρεπε να αγωνιστεί μαζί με άλλους φορείς για την ανατροπή τέτοιων νομολογιών που αμφισβητούν το εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων.
Στη συνεδρίαση παρενέβη και ο αντιπρόεδρος του σωματείου των συμβασιούχων στις δημοτικές και διαδημοτικές επιχειρήσεις Τάκης Τριανταφυλλάκος, που εξέφρασε την απογοήτευσή του για την την εμμονή του Πολιτιστικού Οργανισμού να προχωρήσει στην έφεση και επικαλέστηκε μία σειρά από αποφάσεις δικαστηρίων στις οποίες μπορεί να βασιστεί ο Δήμος προκειμένου να μην αντιταχθεί στην δικαιωτική πρωτόδικη απόφαση υπέρ της εργαζόμενης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης τα έξι μέλη της πλειοψηφίας του ΠΟΝΔΙ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν “τη μεθόδευση αποχώρησης των εκπροσώπων των μειοψηφιών (κ. Χαλέβα Κων/νου, κας Κυριαζή Βάσως, κας. Παπαϊωάννου Μαργαρίτας, και κ. Κουκουβίνου Κων/νου) κατά τη συνεδρίαση στις 30-4-2007, σχετικά με άσκηση ή όχι έφεσης κατά πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, επισημαίνοντας επίσης τα εξής :
Αφού τοποθετήθηκαν ο καθένας προσωπικά, παίρνοντας το λόγο κατά προτεραιότητα, εν συνεχεία και χωρίς να ολοκληρωθούν οι απόψεις των λοιπών μελών του Δ.Σ. επικαλούμενοι ότι δήθεν νομιμοποιούν τη συνεδρία, αποχώρησαν, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησής τους.
Το γεγονός αυτό αποτελεί προσβολή σε βάρος των λοιπών μελών του Δ.Σ. που μέχρι τότε τους άκουγαν με θρησκευτική ευλάβεια.
Αυτά είναι ψηφοθηρικά παιδιαρίσματα!!! για να επιχειρηματολογήσουν δήθεν κατά της Δημοτικής Αρχής και αφού προηγουμένως μας είχαν «σύρει» τα μύρια όσα ανυπόστατα και ψευδή!!!
Αν η στάση τους αυτή τους εκφράζει, λυπούμαστε. Αποδεικνύεται ότι η Δημοκρατία, ο Διάλογος και ο Αντίλογος θέλει «κότσια» που οι συγκεκριμένοι έδειξαν να μην έχουν.
Εμείς λαμβάνουμε την ευθύνη και το πολιτικό κόστος που έχει σκοπό να φέρει και πάλι τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ν. Ιωνίας σε βιώσιμη κατάσταση προς όφελος του λαού της Ν. Ιωνίας. Εκείνοι; Μήπως ψάχνουν για άλλοθι για πεπραγμένα και τις πολιτικές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (κομμάτια της οποίας είναι όλοι) και για το λόγο αυτό έχουν συμπτύξει κοινό μέτωπο, φέρνοντας τον Πολιτιστικό Οργανισμό σε τέλμα;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι το νέο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού με σύνεση και ορθολογική πολιτική προσπαθεί να βγάλει από τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία είχε περιέλθει ο Πολιτιστικός Οργανισμός και δίνουν την καθημερινή μάχη για να βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης τον Οργανισμό.
Ας μη μιλήσουμε και για χρήση κινητών τηλεφώνων, τα οποία χρησιμοποιούσαν και πληρώνονταν από το ταμείο του Πολιτιστικού Οργανισμού. Τώρα τους πήρε ο πόνος για την τύχη των εργαζομένων και κόπτονται ότι τάχα ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά του;
Η κοινωνία της Νέας Ιωνίας είναι μικρή, όλοι μας γνωριζόμαστε και θα αποδώσει στον καθένα μας αυτά που του αναλογούν.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου