ΤΟΠΙΚΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ο εορτασμός της ημέρας των ηλικιωμένων στο ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

με-ιδιαίτερη-επιτυχία-ο-εορτασμός-της-737789

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε εορτασμός με ιδιαίτερη επιτυχία στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Νέας Αγχιάλου Δήμου Βόλου με κεντρική ομιλήτρια την καρδιολόγο κ. Τσαρούχα Ρίτα.

Οι ωφελούμενοι της δομής παρακολούθησαν την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον. Η δομή ανήκει στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».

Η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των ατόμων της τρίτης ηλικίας προσπαθεί καθημερινά, τόσο μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της προέδρου κ. Χάλαρη Σοφίας, όσο και μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις να πραγματοποιεί ενέργειες ανακούφισης και υποστήριξης προς τον ηλικιωμένο και την οικογένειά του, κοινωνικοποίησης και ενδυνάμωσης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέας Αγχιάλουοι ηλικιωμένοι, «οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται σεβασμό. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια εργασίας και προσφοράς να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια και φροντίδα. Δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Για να μπορούν χωρίς άγχος να γιορτάζουν αυτήν την μέρα που τους είναι αφιερωμένη, για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα, για να μην νοιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους, για να μπορούν να χαίρονται και να ζουν όπως τους αναλογεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου