ΤΟΠΙΚΑ

Τουριστικό άνοιγμα της Αλοννήσου

τουριστικό-άνοιγμα-της-αλοννήσου-458679

Η στοχευμένη συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, όπως της Νυρεμβέργης και του Μιλάνου, η υιοθέτηση νέας φιλοσοφίας σε σχέση με την στρατηγική τους τουριστικής ανάπτυξης και η προώθηση εναλλακτικών δράσεων, συνθέτουν το πλαίσιο δράσης που προγραμματίζει η νέα Δημοτική Αρχή Αλοννήσου. Οι ιθύνοντες κάνουν λόγο για «συγκεκριμένη στρατηγική σε σχέση με τον τουρισμό» η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη του νησιού στο συγκεκριμένο πεδίο. «Οι εκθέσεις στις οποίες θα συμμετέχει ο Δήμος πρέπει να είναι στοχευμένες» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης, ο οποίος προσθέτει παράλληλα ότι «είναι σημαντική η συμμετοχή μας στην Διεθνή Έκθεση της Νυρεμβέργης, διότι υπάρχει η αεροπορική σύνδεση και προς την Αγχίαλο και προς τη Σκιάθο. Ομοίως, προσθέτει ο ίδιος, είναι σημαντική και η συμμετοχή μας στην έκθεση του Μιλάνου και πιστεύουμε ότι θα αποκομίσει πολλά οφέλη το νησί και ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής».

Η συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου στις εκθέσεις του εξωτερικού, από κοινού με τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες «και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν» όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, «θα διαπνέεται από μια νέα φιλοσοφία και συνοδεύεται από την ανάλογη προεργασία, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα». Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, ο επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου εκτιμά ότι «θα είναι επιτυχία εάν καταφέρουμε σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, να κρατηθούμε στα περσινά επίπεδα, χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω πτώση. Στόχος μας δηλαδή, προσθέτει ο ίδιος, είναι να μην υπάρξει πτωτική πορεία και από την επόμενη χρονιά θα επιδιώξουμε πολύ πιο οργανωμένα, την τουριστική αύξηση του νησιού».

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενδυνάμωσης του τουριστικού ρεύματος που κινείται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, εντάσσεται ο προγραμματισμός που αφορά στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου είναι μέσα στους βασικούς στόχους που έχουν τεθεί και όπως εξηγεί ο κ. Βαφίνης «στην συνάντηση που είχα με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στον καταδυτικό τουρισμό. Έχουμε εισέλθει, συνεχίζει, στην διαδικασία απελευθέρωσης μιας μεγάλης περιοχής για την πραγματοποίηση καταδύσεων και παράλληλα υπάρχει ένα φιλόδοξο πρότζεκτ για την δημιουργία των πρώτων υποθαλάσσιων μουσείων». Το Υπουργείο Πολιτισμού «ήταν θετικό απέναντι στην συγκεκριμένη πρόταση που καταθέσαμε και θεωρώ, καταλήγει ο κ. Βαφίνης, ότι ο καταδυτικός τουρισμός, που είναι εξαιρετικά δημοφιλής, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη, σε σχέση με την ανάπτυξη του νησιού».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου