ΤΟΠΙΚΑ

Σε δίκη ο Τριανταφυλλόπουλος για την «υπόθεση Γκαβόπουλου»

σε-δίκη-ο-τριανταφυλλόπουλος-για-την-458692

 Αντίστροφα γυρίζει… δικαστικά η υπόθεση της μεταφοράς μαθητών με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, επί Νομαρχίας Γιάν. Πρίντζου, η οποία είχε ως αφετηρία εκπομπή του «Κίτρινου Τύπου» που παρουσίαζε ως άμεσα εμπλεκόμενο σε μη νόμιμες διαδικασίες τον τότε Αντινομάρχη Παιδείας Κ. Γκαβόπουλο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του ο Κ. Γκαβόπουλος.

Η δίκη, με μία από τις κατηγορίες τη συκοφαντική δυσφήμιση, προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα από το ΙΑ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2007 ο δημοσιογράφος έκανε χρήση προϊόντος μαγνητοσκόπησης μη δημοσίων πράξεων τρίτων στην εκπομπή που παρουσιαζόταν στο Alter.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ως αθέμιτη η μαγνητοσκόπηση της ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ του Κ. Γκαβόπουλου και του τότε προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ, χωρίς τη συναίνεση του πρώτου. Το βίντεο που μετέδωσε εμφάνιζε τον κ. Γκαβόπουλο «με την ιδιότητά του ως Αντινομάρχη Παιδείας κατά το έτος 2006 να δωροδοκείται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, προκειμένου να κατακυρωθεί στην παραπάνω εταιρία ο σχετικά διενεργηθείς δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός και η σύναψη σύμβασης για τη μεταφορά μαθητών σχολείων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου».

Το κατηγορητήριο περιγράφει ακόμη ότι στην ίδια εκπομπή μεταδόθηκαν «με προϊόντα αθέμιτης μαγνητοσκόπησης τα παραπάνω ψευδή γεγονότα… ενώ η αλήθεια την οποία γνώριζε είναι ότι ο εγκαλών δεν μπορούσε να επηρεάσει τη σχετική απόφαση του τότε Νομάρχη Μαγνησίας, καθώς ο τελευταίος είχε ήδη επικυρώσει την απόφαση και το πρακτικό της Επιτροπής που εξέτασε τις προσφορές για τον εν λόγω μειοδοτικό διαγωνισμό προ της μαγνητοσκοπηθείσας αθέμιτα συνάντησης, κατά την οποία απλώς υπογράφηκε η σύμβαση, το δε χρηματικό ποσό που φαινόταν ο Αθανάσιος Κραβαρίτης να δίνει στον εγκαλούντα ήταν σε απόδοση δανείου, καθώς οι δύο είχαν προσωπικές φιλικές σχέσεις και όχι προς χρηματισμό του».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου