ΤΟΠΙΚΑ

Κολυνδρίνη: Κίνδυνος να χαθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για τον Περιφερειακό

κολυνδρίνη-κίνδυνος-να-χαθεί-κάθε-χρη-737943

Επιστολή προς τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ζητώντας για ακόμη μια φορά ενημέρωση για την ολοκλήρωση της μελέτης παράκαμψης και εισόδου πόλεως Βόλου – Τμήμα Αρχή Μπουρμπουλήθρα – Αρχή Λάρισας.

Μεταξύ άλλων η κ. Κολυνδρίνη εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την αργή έως στάσιμη πορεία του Υπουργείου, σ’ ένα έργο μείζονος σημασίας για την πόλη του Βόλου, τονίζοντας μάλιστα τον κίνδυνο να χαθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Αναλυτικά η επιστολή: “Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε για ακόμη μία φορά, την έκδηλη αγωνία μας για την ολοκλήρωση της μελέτης του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου «Μελέτη παράκαμψης εισόδου πόλεως Βόλου – Τμήμα Αρχή Μπουρμπουλήθρας – Λάρισας». Είμαστε δε, ιδιαίτερα απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι, για την αργή έως στάσιμη πορεία της ολοκλήρωσης της μελέτης.

Παρά τις δεσμεύσεις του κλιμακίου της Δ/νσης Οδικών Υποδομών με επικεφαλής τον κ. Αποστολόπουλο, κατά την επίσκεψή τους στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, για το εν λόγω θέμα, ότι η μελέτη θα ήταν έτοιμη τον Ιούνιο του 2017, με λύπη διαπιστώσαμε τότε ότι δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Μετά από σχετικό έγγραφό μας, μας αποστείλατε ενημερωτικό σημείωμα στις 27 Ιουλίου 2017 (α σχετικό) και μας ενημερώνατε για μία σειρά από ενέργειες που θα γινότανε από την πλευρά σας και ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα ολοκληρωνότανε το τεχνικό αντικείμενο της σύμβασης όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στο έγγραφό σας. Έχει παρέλθει και αυτό το χρονικό όριο που εσείς είχατε βάλει και ακόμη αναμένουμε την ολοκλήρωση της μελέτης.

Με το β σχετικό έγγραφό σας γίνεται αναφορά για την μορφή του κυκλικού κόμβου, ενώ εμείς ζητάμε ενημέρωση για το σύνολο της μελέτης.

Η στασιμότητα αυτή που υπάρχει στο εν λόγω θέμα και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την πλευρά σας, σε ένα έργο που για την πόλη του Βόλου είναι μείζονος σημασίας, αν μη τι άλλο μας απογοητεύει και μας δυσαρεστεί, με τον κίνδυνο να χαθεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Πρέπει άμεσα να γίνει αντιληπτό από την πλευρά σας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για το έργο με την απώλεια της χρηματοδότησής του.

Είναι αδιανόητο μια μελέτη να χρονίζει, ενώ πληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση της που ανέρχεται σχεδόν στο ύψος του 1 εκατ. ευρώ, και να μην ελέγχεται η πορεία της από την ίδια, αλλά από το Υπουργείο.

Ζητούμε να μας ενημερώσετε για την πορεία της μελέτης και σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο.

Ζητούμε επίσης να φανείτε συνεπείς και με υπευθυνότητα απέναντι σε μια πόλη που έχει ανάγκη ένα τόσο σημαντικό έργο, να καταθέσετε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την μελέτη, για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη χρηματοδότηση του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου