ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας Βόλου για χρέη…

εισαγγελέας-βόλου-για-χρέη-458743

Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθεται το έλλειμμα 930.000 ευρώ του πρώην Δήμου Αγριάς. Με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διέταξε ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε σε Πταισματοδίκη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου, Εισαγγελέας Νίκη Μπόλλη.

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες, όπου διαπιστωθούν. Πειθαρχικές ευθύνες έχουν προκύψει από την ΕΔΕ και σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα «δείχνει» δύο πρόσωπα, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του «Τ».

Το έλλειμμα διαπιστώθηκε με την παράδοση και παραλαβή των ταμειακών διαθεσίμων από το Δήμο Αγριάς στον ενιαίο Δήμο Βόλου. Το πόρισμα συγκεκριμενοποιεί το ταμειακό έλλειμμα στις 930.000 ευρώ, σύμφωνα με χειρόγραφες αποδείξεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης.

Από τις αποδείξεις προκύπτει ότι το ποσό βγήκε από το ταμείο του πρώην Δήμου σταδιακά και στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2010. Την πρώτη φορά δόθηκαν 25.000 ευρώ, τη δεύτερη 40.000 ευρώ και την τρίτη 35.000 ευρώ.

Το πόρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιγράφει ότι η εκταμίευση έγινε από τον ταμία με μη νόμιμο τρόπο, ο οποίος όμως δεν ιδιοποιήθηκε τα χρήματα, καθώς μοναδικός αποδέκτης των ποσών ήταν ειδικός συνεργάτης του πρώην Δημάρχου Αγριάς, γεγονός που ο ίδιος φέρεται να έχει αποδεχθεί. Από την ΕΔΕ δεν προέκυψε εμπλοκή άλλων προσώπων.

Εισαγγελική για Νοσοκομείο

Μία ακόμη υπόθεση, η οποία ερευνάται δικαστικά, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέα Νίκης Μπόλλη, αφορά στο «πάρτι σπατάλης» στο Νοσοκομείο Βόλου. Η εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε ύστερα από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Τ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όργιο σπατάλης επικρατούσε για δεκαετίες στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. Χιλιάδες μερίδες φαγητού είχαν «άγνωστη κατάληξη», υλικά πληρώνονταν για χρυσό… ενώ οι τιμές των φαρμάκων δεν μπορούσαν καν να ελεγχθούν.

Τα χρέη του Νοσοκομείου προς τρίτους, σύμφωνα με τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου Αρ. Ζαχαρόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθεια περιστολής των δαπανών από τον Νοέμβριο του 2010, ανέρχονται σε 53 εκ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ την αξία της ακίνητης περιουσίας του.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου