ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διαμαρτυρία σήμερα στην ΑΓΕΤ από την Επιτροπή Πολιτών

νέα-διαμαρτυρία-σήμερα-στην-αγετ-από-τ-738336

Από την Επιτροπή Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Νέο φορτίο ήρθε σήμερα διά θαλάσσης στο λιμάνι της ΑΓΕΤ με σκοπό να ξεφορτώσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 2.500 τόνους πλαστικών σκουπιδιών, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει. Επειδή το φορτίο αυτό, ως γνωστόν, θα καεί ως «εναλλακτικό καύσιμο», με ευθύνες και των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης που προωθεί την καύση απορριμμάτων σε πλήρη σύμπλευση με τα συμφέροντα των τσιμεντοβιομηχανιών, καθώς και με τη χαρακτηριστική αδράνεια των τοπικών βουλευτών, οφείλουμε όλοι να είμαστε αύριο εκεί για να υπερασπιστούμε την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων καλεί πολίτες και φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της ΑΓΕΤ (απέναντι από την παραλιακή πύλη του εργοστασίου) την Τρίτη στις 2.00 μμ, ενώ παράλληλα προετοιμάζει την επόμενη κινητοποίησή της για τις προσεχείς ημέρες.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιήσει τη νέα συνέλευσή της, με σκοπό να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειές της. Ο χώρος και η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου