ΤΟΠΙΚΑ

«Συνταγματικό δικαίωμα η υπεράσπιση της κατοικίας»

συνταγματικό-δικαίωμα-η-υπεράσπιση-738556

Στον Βόλο χθες η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας για την υπεράσπιση στελεχών του κόμματος που καλούνται σε εξηγήσεις για ματαίωση πλειστηριασμών

«Η υπεράσπιση της κατοικίας και της περιουσίας των ανθρώπων δεν είναι έγκλημα. Είναι συνταγματικό δικαίωμα και δημοκρατικό καθήκον και καθένας και καθεμιά καλείται να το ασκήσει».

Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες από τον Βόλο η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επισκέφτηκε τα δικαστήρια της πόλης προκειμένου να υπερασπιστεί τρία στελέχη του κόμματος, τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, τον Θωμά Κλημόπουλο και τον Γιάννη Κάιρα, που κλήθηκαν σε εξηγήσεις επειδή αγωνίστηκαν για την προστασία σπιτιών συμπολιτών τον Ιανουάριο του 2018.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι το έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή δεν είναι από τους πολίτες, αλλά από τους τραπεζίτες, τα funds, την ίδια την κυβέρνηση, που προστατεύουν την κερδοσκοπία και το οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και επιτίθενται στους ανυπεράσπιστους πολίτες μέσα από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από την παράνομη πλατφόρμα πλειστηριασμού και από απαγορευμένους συνταγματικά πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Για όλα αυτά τα θέματα έχουμε κάνει και μηνύσεις και προσφυγές και αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ που συζητιούνται τον επόμενο μήνα. Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς είναι μεταξύ των ανθρώπων που πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα και είμαι πολύ περήφανη που εκπροσωπεί την Πλεύση Ελευθερίας όπως και ο Γιάννης Κάιρας, όπως και ο Θωμάς Κλημόπουλος εδώ στον Βόλο», επισήμανε η ίδια.

«Εγώ θα είμαι εδώ. Θα είμαι πάντοτε με αυτούς που αγωνίζονται. Θα είμαι μαζί με αυτούς που αγωνίζονται και βεβαίως τώρα που έρχονται οι κλήσεις προς συμμόρφωση σε αυτούς που αγωνίζονται περιμένω να με καλέσουν, αλλά δεν νομίζω να τολμήσουν», πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει το ποσοστό εκείνο των πλειστηριασμών που αφορούν σε μπαταχτσήδες, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε τότε ότι: «Θα εννοείτε το γερμανικό κράτος που χρωστά από 278 – 341 δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον στο ελληνικό δημόσιο και η ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν διεκδικεί τα χρήματα αυτά ή μάλλον θα εννοείτε τα πολιτικά κόμματα που δανείστηκαν από τις Τράπεζες χωρίς εγγυήσεις με το πρωτοφανές κατασκεύασμα της εγγύησης επί της μελλοντικής επιχορήγησης και ούτε αυτά καλούνται μέχρι σήμερα να επιστρέψουν αυτά που πήραν και να λογοδοτήσουν».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο ισχυρισμός ότι οι πλειστηριασμοί στρέφονται κατά των κακοπληρωτών και των μπαταχτσήδων είναι ένα μεγάλο ψέμα. «Οι απλοί άνθρωποι είναι που υφίστανται αυτή τη λεηλασία. Είχατε και στον Βόλο ένα παράδειγμα. Να τελειώνουν αυτά τα παραμύθια, αυτή η απάτη. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα, αντιλαμβάνονται και κυρίως ζουν αυτό που συμβαίνει οπότε δεν μπορούν να εξαπατηθούν», δήλωσε κατηγορηματικά.

Τέλος σχετικά με τα δημοσιεύματα που σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα διεκδικεί πλέον τις γερμανικές αποζημιώσεις η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε επιφυλακτική.

«Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση ενώ όφειλε από την πρώτη στιγμή να έχει προβάλει αυτή τη διεκδικήση επισήμως δεν το έχει κάνει. Πριν από δύο εβδομάδες στείλαμε εξώδικο στον κ. Παυλόπουλο και την προηγούμενη εβδομάδα στείλαμε εξώδικο στον κ. Τσίπρα για τη διεκδίκηση αυτή. Μεθαύριο επισκέπτεται την Ελλάδα ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Πεδίον δόξης λαμπρό όχι με δημοσιεύματα αλλά με ρηματική διακοίνωση και επίσημη προεδρική και πρωθυπουργική διακοίνωση να γίνει αυτή η διεκδίκηση. Εμείς σε αυτό προσκαλέσαμε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, εάν έχουν οποιοδήποτε υπόλειμμα συνείδησης να το πράξουν», προέτρεψε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου