ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στο Βόλο

συγκεντρώσεις-για-την-πρωτομαγιά-στο-851206

Με ξεχωριστές συγκεντρώσεις αλλά κοινό αίτημα την επιστροφή των χρημάτων στα ασφαλιστικά ταμεία θα τιμήσουν οι εργαζόμενοι στο Βόλο σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου μαζί με το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία επίσης θα συμμετέχει το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ , οι Δήμοι Βόλου, Νέας Ιωνίας, η Νομαρχία κ.α.λ.
Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση τις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου του Βόλου, ενώ προσυγκέντρωση θα γίνει στην πύλη του λιμανιού για τα σωματεία και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και στην πλατεία Αγίου Νικολάου για τη νεολαία, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.
Πορεία επίσης έχουν ανακοινώσει για σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι οι αντιεξουσιαστές της κατάληψης Ματσάγγου που θα ξεκινήσουν από το δημαρχείο της Νέας Ιωνίας.

Βασικό αίτημα από το ΕΚΒ στη διακήρυξη “να επιστραφούν άμεσα όλα τα χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία και να αποδοθούν διαχρονικά οι ευθύνες.
“Δεν θα επιτρέψουμε, επισημαίνεται, η διαχείριση των χρημάτων των Ταμείων που είναι χρήματα και των εργαζομένων να γίνεται με αδιαφάνεια και με τρόπους επισφαλείς για το μέλλον τους από πλειοψηφίες που δεν τους εκπροσωπούν». Και προσθέτει: «Θεωρούμε ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι ζωντανό, γιατί η αντίσταση στις πολιτικές που θέλουν να ανατρέψουν όσα με αγώνες και με θυσίες κερδίσαμε, επιβάλλει ενότητα και συσπείρωση, δηλαδή εκείνα ακριβώς τα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον αγώνα των ηρώων εκείνων που έπεσαν στο Σικάγο, εδώ στην περιοχή μας το 1936 και παντού σε όλο τον κόσμο, για καλύτερα μεροκάματα, ανθρωπινότερες συνθήκες δουλειάς, κοινωνική δικαιοσύνη. Και οι αγωνιστές εκείνοι είχαν τις πολιτικές τους διαφορές, προσεγγίσεις και εκτιμήσεις. Μπροστά όμως στον κοινό στόχο, βρήκαν εκείνα που τους ένωναν και ενωμένοι έδωσαν τον αγώνα τους, πετυχαίνοντας το οκτάωρο και άλλες σημαντικές κατακτήσεις, αφήνοντας στο περιθώριο μικροκομματικές σκοπιμότητες και άλλες επιδιώξεις».
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ Μαγνησίας επισημαίνει “ενισχύουμε το ΠΑΜΕ για να ενισχυθεί η ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, να ενωθούν στον δρόμο του αγώνα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα, των πρώην ΔΕΚΟ, Έλληνες και μετανάστες. Να αναπτυχθεί η κοινή δράση, η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με την μικρομεσαία αγροτιά, με τους αυτοαπασχολούμενους. Ένταση της αντιπαράθεσης με τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ. Αποδυνάμωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, γιατί στηρίζει για χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική και επιχειρεί να αφοπλίσει το εργατικό κίνημα με την κοινωνική συναίνεση, με την ταξική συνεργασία και τους ψευτοδιαλόγους».

Η ΑΤΕ
Στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη “Αυτόνομη Παρέμβαση” και προσθέτει “Η Πρωτομαγιά του 2007 βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με μία νέα έκρηξη αντιεργατικών πολιτικών. Η αντεργατική επίθεση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο κλιμακώνεται. Η βαρβαρότητα και η επιθετικότητα του νεοφιλελευθερισμού διευρύνεται.
Η εργατική τάξη και τα κινήματα αντιστέκονται, πετυχαίνουν μικρές και μεγαλύτερες νίκες. Στη χώρα μας η Κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί να αποτελειώσει στον τομέα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ό,τι αντιεργατικό δεν πρόλαβε να προωθήσει το ΠΑΣΟΚ.
Χρειαζόμαστε νέα νοοτροπία και μαχητικά συνδικάτα, από τις κορυφαίες οργανώσεις ως τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει αφορμή και η ευκαιρία για την αγωνιστική ανασύνταξη των συνδικάτων για μία νέα νικηφόρα πορεία που θα φέρει τους εργαζόμενους στο κέντρο των εξελίξεων”.

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ
“Οι εργάτες του Σικάγο δείχνουν σε όλους μας το δρόμο του αγώνα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, ως μία ημέρα πάλης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης.
Τα μηνύματα της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο, των καπνεργατών του Βόλου το 1936 είναι επίκαιρα όσο ποτέ.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι την τελευταία 3ετία βιώνουν τη μεγαλύτερη επίθεση στα κεκτημένα τους.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική της έχει καθηλώσει μισθούς και συντάξεις, έχει καταληστεύσει τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγώντας ουσιαστικά στην κατεδάφιση την Κοινωνική Ασφάλιση.
Η ανεργία και η ημιαπασχόληση πλήττουν νέους και νέες, ενώ κατακτήσεις χρόνων διακυβεύονται εξαιτίας πολιτικών που κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.
Ήρθε ο καιρός οι εργαζόμενοι να ορθώσουν φωνή. Να φωνάξουν «Φτάνει Πια».
Να απαιτήσουν να επιστραφούν πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία τα χρήματα που υπογείως και ερήμην τους παίχτηκαν στο τζόγο των ομολόγων την τελευταία 3ετία.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίξει με τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Σήμερα περιφρουρούμε τους αγώνες των νεκρών του Σικάγο και του Βόλου και στέλνουμε το μήνυμα ότι «Αντιστεκόμαστε» στις πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα και ενισχύουν την κοινωνική παθογένεια. Παλεύουμε και διεκδικούμε πολιτικές που θα διασφαλίζουν σταθερή εργασία για όλους”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου