ΤΟΠΙΚΑ

Κάστανα Πηλίου στην Ιταλία

κάστανα-πηλίου-στην-ιταλία-738978

Δημοφιλή είναι τα κάστανα του Πηλίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διεκδικώντας σημαντική θέση και στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ευρωπαίων. Τις προηγούμενες μέρες, ειδικότερα, προωθήθηκε στην Ιταλία φορτίο βάρους 22,5 τόνων από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, ενώ είχε γίνει διερευνητική προσέγγιση και της αγοράς του Ντουμπάι, τα προηγούμενα χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κάστανα από τη Μακρυράχη, τη Ζαγορά και το Πουρί «ταξίδεψαν» στη γειτονική χώρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Αγροτικού Συνεταιρισμού να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ο δίαυλος εμπορικής επικοινωνίας με το εξωτερικό.

«Η Ιταλία είναι από τις βασικές αγορές εξαγωγικά για το κάστανο, ενώ είχαμε στείλει δειγματοληπτικά μικρές ποσότητες και σε άλλες χώρες» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διονύσης Βαλασσάς, διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Ο ίδιος επεσήμανε ότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από την Ισπανία, ενώ στο μεταξύ, διερευνάται η προοπτική διεύρυνσης της εξαγωγικής δράσης του Συνεταιρισμού, σε συνάρτηση, πάντα, με την αύξηση της παραγωγής.

Χιλιάδες καστανιές βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το Πήλιο, με την συγκομιδή να αναμένεται να ολοκληρωθεί, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Οι προοπτικές ανάπτυξης της καλλιέργειας του κάστανου είναι σημαντικές, ενώ όπως ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Αντώνης Λάσκος, ολοένα και περισσότερες οικογένειες στρέφονται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει δυναμική και πολλοί καλλιεργητές είτε εκσυγχρονίζουν τα κτήματά τους είτε φυτεύονται καινούργια δέντρα σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς στρέφονται, σταδιακά, στη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου