ΤΟΠΙΚΑ

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

σε-48ωρη-απεργιακή-κινητοποίηση-καθαρί-739214

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται από σήμερα, Δευτέρα, οι καθαρίστριες και καθαριστές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντιδρώντας στην απόλυσή τους και την είσοδο στο ίδρυμα εργολάβου που θα αναλάβει την καθαριότητα. Η απεργία θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη, οπότε και οι καθαρίστριες θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Οπως είναι γνωστό, συνολικά 28 καθαρίστριες στα πανεπιστημιακά κτίρια του Βόλου και μία στο κτίριο Κατσίγρα στη Λάρισα που εργάζονται με συμβάσεις που έχουν υπογράψει με την Επιτροπή Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την Πρωτοχρονιά βγαίνουν στο δρόμο της ανεργίας. Οι συμβάσεις τους λήγουν και δεν πρόκειται να ανανεωθούν καθώς από την πρυτανεία προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση σε εργολάβο του τομέα της καθαριότητας προκειμένου να συμπιεστεί το κόστος.

Οι σημερινές καθαρίστριες δεν θα έχουν την ευκαιρία ούτε καν στον εργολάβο να απασχοληθούν καθώς στη σελίδα 48 της προκήρυξης περιλαμβάνεται όρος σύμφωνα με τον οποίες οι εργαζόμενες καθαρίστριες θα πρέπει να είναι άγαμες, κάτω από 25 ετών!

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας αλλά και της Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Απ’ τη μία γιορτάζουν τα 30χρονα του Ιδρύματος και απ’ την άλλη πετάνε ξεδιάντροπα στο δρόμο μετά από χρόνια προσφοράς και κοπιαστικής εργασίας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες 30 συναδέλφισες καθαρίστριες και καθαριστές, ιδιωτικοποιώντας την υπηρεσία της καθαριότητας, γιατί έτσι λένε οι νόμοι όπως μας εξήγησε ο Πρύτανης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου.

Οι καθαρίστριες διεκδικούν να σταματήσει ο διαγωνισμός, να υπογραφούν άμεσα συμβάσεις με το Πανεπιστήμιο και να μην γίνει καμία απόλυση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου