ΤΟΠΙΚΑ

Με Φουρέιρα και Αργυρό η πρεμιέρα των γιορτών στον Βόλο

με-φουρέιρα-και-αργυρό-η-πρεμιέρα-των-γ-739450

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως η Μαρινέλλα και ο Μακεδόνας, βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης – Πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων» και 200 ακόμη εκδηλώσεις στην πόλη

«Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα θα είναι τα δύο λαμπρά αστέρια που θα φωτίσουν, μαζί με τον φαντασμαγορικό διάκοσμο της πανέμορφης πόλης μας, τις φετινές γιορτές και θα είναι μαζί μας στην τελετή έναρξης των πλούσιων εκδηλώσεων, που ετοιμάζουμε. Εμείς στον Δήμο δουλεύουμε γι’ αυτές τις ημέρες, για να περάσουμε όλοι μαζί, Βολιώτες και επισκέπτες, για μια ακόμη φορά αξέχαστες, χαρούμενες γιορτές!». Το παραπάνω μήνυμα ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σηματοδοτώντας την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης μέχρι τις γιορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Με την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων πολύτιμη παρακαταθήκη ο Βόλος φέτος ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον εαυτό του, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα, ο αριθμός των εκδηλώσεων για το 40ήμερο των γιορτών θα ξεπεράσει τις 200.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα θα είναι μόνο η αρχή. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 40ημέρου των γιορτών κι άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα δώσουν… ρυθμό στην πόλη και τους επισκέπτες της.

Αναμένεται μία μεγάλη συναυλία με Μαρινέλλα και Μακεδόνα που προγραμματίζεται στο πρώην Εκθεσιακό. Τα δύο κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής αναμένεται να αποτελέσουν το event των φετινών γιορτών στην πόλη και να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου από ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την καθιερωμένη γιορτή των Φαναριών προγραμματίζεται φέτος και συναυλία. Μέλισσες ή Γιώργος Σαμπάνης είναι τα ονόματα που έχουν πέσει στο… τραπέζι.

Δύο μεγάλα πάρτι ένα για τη νεολαία και ένα για λίγο μεγαλύτερους αναμένεται επίσης να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, Μαρία Ρίζου και Μαρίνα Σάττι είναι τα ονόματα που ακούγονται για το πάρτι της νεολαίας και ήχοι των 80’s για τους μεγαλύτερους.

Και φέτος το μουσικό φορτηγό θα κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης φιλοξενώντας στους τέσσερις τροχούς του μουσικά σχήματα που θα αποδίδουν μελωδίες εκ κινήσει, ενώ έχει καθιερωθεί το μεγάλο stage στην πλατεία Αγίου Νικολάου όπου επίσης θα φιλοξενηθούν μουσικά event.

Φέτος στην πλατεία Πανεπιστημίου δεν θα στηθεί η Σοκολατούπολη, αλλά η «Η Εποχή των Παγετώνων». Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο σε συνεργασία με τη Helexpo που θα μεταφέρει τους επισκέπτες χιλιάδες χρόνια πριν, στην εποχή των μαμούθ και των προϊστορικών ζώων μέσα από διάδραση.

Τα φετινά θα Χριστούγεννα θα είναι ακόμη πιο μαγικά καθώς, μάγοι από την Αμερική θα έρθουν στον Βόλο για δώσουν μία ξεχωριστή άκρως μαγική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Εκτός όμως από τις εκδηλώσεις, τη γιορτινή ατμόσφαιρα στον Βόλο σηματοδοτεί ο εορταστικός διάκοσμος. Πρόσφατα ξεκίνησε από συνεργεία και η προετοιμασία για την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου φωτισμού. «Μπλε ουρανός» θα απλωθεί πάνω από τη Δημητριάδος και φέτος και από την Ιάσονος, ενώ οι μεγάλες φωτεινές μπάλες θα μεταφερθούν στον πεζόδρομο της Ερμού, όπου θα υπάρχουν και μεγάλες τρίμετρες φιγούρες ηρώων των γιορτών. Το δικό της μπλε ουρανό θα αποκτήσει και η Λεωφόρος Ειρήνης στη Ν. Ιωνία.

Οι καθιερωμένες φάτνες θα στηθούν στα προαύλια των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Ευαγγελίστριας, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της χώρας θα πάρει τη θέση του απέναντι από το Δημαρχείο, ενώ το Χωριό του Αη – Βασίλη θα λειτουργήσει και πάλι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου