ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα εθνικής ομοψυχίας στην ορκωμοσία νεοσυλλέκτων στο «Γεωργούλα»

μηνύματα-εθνικής-ομοψυχίας-στην-ορκω-740028

Μηνύματα εθνικής ομοψυχίας, όπως επίσης και διαβεβαιώσεις για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την ετοιμότητα να «απαντηθεί» οποιαδήποτε πρόκληση επιβουλεύεται την εθνική μας ακεραιότητα, έστειλε χθες από τον Βόλο η στρατιωτική ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας 400 νεοσύλλεκτων, πεζοναυτών και της Αεροπορίας Στρατού της 2018 Ε΄ ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο «Γεωργούλα».

Η τελετή έγινε μέσα σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας, παρουσία του διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγου κ. Δημόκριτου Ζερβάκη, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθους συγγενών των νεοσυλλέκτων.

O κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο όπως το χαρακτήρισε αποτελεί «τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Ελληνικού Στρατού», ενώ ευχήθηκε στους νεοσύλλεκτους να έχουν μια ωφέλιμη και εποικοδομητική θητεία και διαβεβαίωσε τις οικογένειές τους ότι οι διοικητές των παιδιών τους θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους.

Στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε στην ημερήσια διαταγή και ο διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας «ότι ιδιαίτερα σήμερα που αμφισβητούνται τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, καθίσταται περισσότερο παρά ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση, αμυντική θωράκιση και εθνική ομοψυχία, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει για την πατρίδα μας» όπως είπε.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στους νεοσύλλεκτους τους προέτρεψε να γίνουν άριστοι μαχητές και να προκαλέσουν την ιστορία με τη λεβεντιά τους.

«Η πατρίδα θέλει τους στρατιώτες της με υψηλό φρόνημα, με γνώση, πειθαρχικούς και αποφασιστικούς, ώστε να αξιοποιηθούν τα μέσα και τα υλικά που η προμήθειά τους γίνεται με το υστέρημα του ελληνικού λαού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου