ΤΟΠΙΚΑ

«Ντροπή» απαντά ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες

ντροπή-απαντά-ο-σύλλογος-γονέων-παι-740052

Στην ανακοίνωση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ που έκανε λόγο για «χτίσιμο πολιτικής καριέρας» με αφορμή τη μετακίνηση μαθητών στο ΕΕΕΕΚ Βόλου

«Ντροπή!!!». Με αυτή τη λέξη αντιδρά ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου στην απάντηση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ για το ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου στην οποία γινόταν λόγος για «χτίσιμο πολιτικής καριέρας εκμεταλλευόμενοι τα παιδιά με αναπηρίες».

Οργισμένη η απάντηση του Συλλόγου Γονέων που όπως υποστηρίζουν «οι αρμόδιοι του Φορέα δείχνουν ακατανόητη απροθυμία και πρωτοφανή αναλγησία στο πρόβλημα της μεταφοράς με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα του Δήμου πέντε μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια. Αντί να δουν με ενδιαφέρον και ευαισθησία στο πρόβλημα αυτό και να μεριμνήσουν για την άμεση επίλυσή του, όπως ζητήσαμε, αναζητούν… «σπέκουλα» κατά της Δημοτικής Αρχής και ύποπτα συμφέροντα πίσω από την καθημερινή αγωνία των μαθητών να πάνε στο σχολείο τους και τη διεκδίκηση λύσης εκ μέρους των γονέων τους. Και ενώ απαριθμούν όλα όσα προσφέρουν στα άτομα με αναπηρία, δεν εξηγούν με πειστικό τρόπο γιατί ανάμεσα σε τόσες αξιέπαινες δράσεις δεν μπορούν να συμπεριλάβουν και τη μεταφορά πέντε παιδιών, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα; Μήπως επειδή δεν θεωρούν πλέον πολίτες του Βόλου τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και τους γονείς τους, όπως εμμέσως πλην σαφώς υπονοούν με τη φράση: «…το περιεχόμενο των δημοτικών ταμείων θα κατευθύνεται αποκλειστικά για την ικανοποίηση των αναγκών της πόλης και των πολιτών και μόνο» στο τέλος της ανακοίνωσής τους; Με την απάντησή τους αυτή οι αρμόδιοι του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου δικαιώνουν πλήρως την καταγγελία μας. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα επικρατήσουν η ευαισθησία, το ενδιαφέρον και η αγάπη απέναντι σε όλα τα παιδιά με αναπηρία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου