ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντική επένδυση στον Βόλο

σημαντική-επένδυση-στον-βόλο-740179

Ξεκινά από τη Υara Eλλάς η λειτουργία της μονάδας ενσάκισης λιπασμάτων στη Β΄ ΒΙΠΕ

Tην επίσημη έναρξη της νέας ιδιόκτητης υπερσύγχρονης μονάδας ενσάκισης λιπασμάτων με έδρα τον Βόλο ανακοίνωσε χθες η YARA Ελλάς. Με τη συγκεκριμένη επένδυση στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αποκτά τη δυνατότητα για εισαγωγή και ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων κάτω από το εμπορικό σήμα της Yara.

Η μονάδα του Βόλου θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία με λιπάσματα της αγοράς από τη Στερεά Ελλάδα μέχρι και τον Έβρο. Σε πρώτη φάση απασχολεί 10 άτομα, η μονάδα έχει τη δυνατότητα ενσάκισης 80 τόνων λιπασμάτων την ώρα και διακίνησης 1.000 τόνων ημερησίως. Τα λιπάσματα μεταφέρονται χύδην στο λιμάνι του Βόλου από όπου γίνεται η εκφόρτωση σε ειδικά κοντέινερ και μεταφέρονται στη μονάδα της Β’ ΒΙΠΕ για την ενσάκιση.

Ο εμπορικός διευθυντής της Yara Eλλάς Νίκος Κυριακίδης παρουσίασε την επένδυση

«Ο καλύτερος έλεγχος της εφοδιαστικής αλυσίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών σύμφωνα με τα πρότυπα της Yara, αποτελούν μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της επένδυσης, υπογράμμισε χθες ο εμπορικός διευθυντής της Yara Eλλάς κ. Νίκος Κυριακίδης, παρουσιάζοντας τους στόχους της εταιρείας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ αλλά και στελέχη επιχειρήσεων.

Το εργοστάσιο ενσάκισης έχει κατασκευαστεί στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, σύμφωνα με τις αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει η Yara International, οι οποίες είναι σύμφωνες με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, στοχεύοντας στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου. Οι χώροι του εργοστασίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αποθήκη χύδην, χώρο ενσάκισης, χώρο εναπόθεσης έτοιμων προϊόντων, κλειστό χώρο αποθήκευσης πρώτων υλών και τέλος το κτίριο διοίκησης και τα γραφεία.

Βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στη Β΄ Βιομηχανική Περιοχή, καθώς εξυπηρετείται από το λιμάνι του Βόλου για την παραλαβή πρώτων υλών, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο της ηπειρωτικής Ελλάδας, με τα έτοιμα προϊόντα του.

«Η γειτνίασή του με σημαντικές αγροτικές περιοχές, με βαρύνουσα σημασία στην εθνική αγροτική παραγωγή, καθιστά ακόμα πιο έντονη τη σημασία του για τη στήριξη των αγροτών», όπως ανέφερε ο διευθυντής του τοπικού εργοστασίου κ. Θεόδωρος Τσούτσιας.

«Προσφέρουμε μια πλήρη γκάμα λύσεων, με λειτουργίες που βασίζονται στην αποτελεσματική μετατροπή της ενέργειας, των φυσικών ορυκτών και του αζώτου σε βασικά προϊόντα για τη γεωργία και τη βιομηχανία» πρόσθεσε ο κ. Κυριακίδης και συνεχίζοντας ανέφερε: «Ως ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής αζωτούχων λιπασμάτων και βιομηχανικών εφαρμογών, αξιοποιούμε την εμπειρία και τις γνώσεις μας για την προσαρμογή των λύσεων στις τοπικές ανάγκες. Αναπτύσσουμε τη γνώση για να βελτιώσουμε τη ζωή και διαφοροποιούμαστε μέσω των καινοτόμων λύσεων που προσφέρουμε και των συνεργασιών που συνάπτουμε, επιδιώκοντας το διαμοιρασμό της γνώσης».

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η Yara προσφέρει τις πιο καινοτόμες και αειφόρες λύσεις για τη γεωργία και το περιβάλλον.

Η Yara ιδρύθηκε το 1905 στη Νορβηγία, για να καταπολεμήσει το αναδυόμενο, τότε, πρόβλημα έλλειψης τροφής. Σήμερα έχει παγκόσμια παρουσία με σχεδόν 16.000 υπαλλήλους, σε περισσότερες από 160 χώρες. Από το 2004 λειτουργεί η YARA Ελλάς στην Αθήνα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου